19 / 04 / 2024

Konut kredisi nasıl devredilir?

Konut kredisi nasıl devredilir?

Bütçeye uygun, doğru yerden doğru kredi alınmadığı takdirde ev sahibi olmak için kredi kullanan vatandaş kredi taksitlerini ödeyemez hale gelebiliyor. Bu durumda kredi devredilebilir mi? Konut kredisi nasıl devredilir?



Konut kredisi nasıl devredilir?

Konut sahibi olmak isteyenler, bu isteklerini bankalardan konut kredisi çekerek gerçekleştirebiliyor. Bankadan kullanılan konut kredisi ile ev sahibi olanların yanlış bütçe değerlendirmesi yapmaları halinde, hayalleri kabusa dönüşebiliyor.


Bütçeye uygun, doğru yerden doğru kredi alınmadığı takdirde ev sahibi olmak için kredi kullanan vatandaş kredi taksitlerini ödeyemez hale gelebiliyor. Bu noktada tek çözüm konut kredisinin devredilmesi oluyor. Peki, konut kredisi devredilebilir mi? Konut kredisi nasıl devredilir?


Konut kredisini devretmek..

Konut kredisi borcunun devri ancak konutun el değiştirmesi ile söz konusu olabiliyor. 


Evin satılması halinde konutun bir önceki kredisi kapatılarak, yeni malik için yeni kredi açılıyor. Kredi borcu bulunan konutun satılamaması durumunda, bu kez konutu banka satışa çıkarıyor.


Zaten banka verdiği kredi karşılığında aldığı teminat olarak satışa konu olan konutun üzerinde veya bir başka gayrimenkul üzerinde ipotek kuruyor.


Krediye konu olan veya teminat olarak gösterilen konut satışa çıkarılıyor ve satıştan elde edilen gelir ile söz konusu kredi borcu kapatılıyor.


Konut kredilerinde ipotek!


Geri Dön