25 / 04 / 2024

Konut kredisi ödeme günü değişikliği yapılabilir mi?

Konut kredisi ödeme günü değişikliği yapılabilir mi?

Konut kredisi, satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla verilen kredi türü oluyor. Tüketiciler kredi sürecinde bazı hak ev sorumluluklara sahip olmuş oluyor. Peki, konut kredisi ödeme günü değişikliği yapılabilir mi?



Konut kredisi ödeme günü değişikliği yapılabilir mi?

Konut kredisi, satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla verilen kredi türü oluyor. Konut kredisi verilecek kimselerde aranan özellikler bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor.


Bu kredi diğer kredi türlerine oranla daha vade süresine ve daha düşük faiz oranlarına sahip oluyor. Kredisi onaylanan tüketiciler kredi sürecinde bazı hak ev sorumluluklara sahip olmuş oluyor.


Kimi zaman kredi kullanıcıları birtakım nedenlerden dolayı kredi taksit ödeme gününü değiştirmek isteyebiliyor. Örneğin maaş gününün değişmesi, ek gelirin sağlanması gibi. Peki, konut kredisi ödeme günü değişikliği yapılabilir mi?


Konut kredisi ödeme günü değişikliği, ilgili bankadan yapılabiliyor.


Ayrıca tüketici, vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemesinde bulunabileceği gibi, konut finansmanı borcunun tamamını erken ödeyebiliyor.


Bu hâllerde, konut finansmanı kuruluşu, erken ödenen miktara göre gerekli tüm faiz ve diğer maliyet unsurlarına ilişkin indirim yapmakla yükümlü oluyor.


Faiz oranının sabit olarak belirlenmesi hâlinde, sözleşmede yer verilmek suretiyle, bir ya da birden fazla ödemenin vadesinden önce yapılması durumunda, konut finansmanı kuruluşu tarafından tüketiciden erken ödeme tazminatı talep edilebilir.


Konut kredisi alırken dask zorunlu mu?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön