26 / 04 / 2024

Konut kredisine yoğun talep!

Konut kredisine yoğun talep!

Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle tüketiciler bankalara akın etti. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli,  ''Özel bankalardan da faiz indirimi gelecek mi?'' sorusuna cevap verdi.



Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın geçen hafta konut kredisi faiz oranlarını düşürmesiyle konut kredilerinde 4 haftalık büyüme 2,6 milyar liraya ulaştı. Faiz indirimi sonrası konut kredisine yoğun talep geldi. Peki özel bankalardan da faiz indirimi gelecek mi? İşte tüm merak edilenler...

 Konut kredisine yoğun talep!

''Yatırımcı konut piyasasına döndü''

A Haber'de yer alan habere göre; Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, ''Faiz konut kredisi kullanımında çok önemli bir etken. Dünya geneline baktığımız zaman, faizlerin 0,1 ile 7,70 arasında değiştiğini görüyoruz. Türkiye bu ülkeler arasında faizlerin en yüksek olduğu ülkelerden. Bu nedenle faizlerin düşmesiyle birlikte konut satışlarında bir hareketlenme olmaya başladı. Konut satışları faizlerin aşağı doğru çekilmesine ve yatırımcının tekrar konut piyasasına dönüş yaptı'' diye konuştu.

Özel bankalara çağrı

''Özel bankalardan da faiz indirimi gelecek mi?'' sorusunu yanıtlandıran Dereli, ''Geçen yıl kur atağıyla başlayan süreçte kamu bankaları özellikle finansal piyasada bu gibi destekleyeceği faaliyette bulunuyorlar. Arkasında da özel bankalar kamu bankalarının açtığı bu yoldan gidiyorlar. Ancak bunlar yeterli olmuyor. Özel bankaların biraz daha agresif olmaması gerekiyor'' dedi.

Konutta faizler düştü, kampanyalar arttı!

En uygun konut kredisi faizlerinde son durum Eylül 2019!


Geri Dön