26 / 04 / 2024

Konut kredisinin başkasına devri!

Konut kredisinin başkasına devri!

Aylık gelirinin olduğunu ispatlayabilen kimseler bankaların konut kredisini kullanarak ev sahibi olabiliyor. Peki, kredi ile alınan ev nasıl satılır? Konut kredisinin başkasına devri mümkün mü?



Konut kredisinin başkasına devri!

Aylık gelirinin olduğunu ispatlayabilen kimseler bankaların konut kredisini kullanarak ev sahibi olabiliyor.


Konut kredisi başvuru sürecinde, banka ilgili kişinin kredi skorlamasına ve önceden sorunlu kredisi olup olmamasına dikkat ederek, kredinin verilip verilmeyeceğine karar verir.


Kredinin onaylanması halinde, ekspertiz raporunu ve kişinin gelir seviyesini göz önünde bulundurarak, konut kredisi miktarı belirlenir.


Konut kredisi onaylanan kimse, belirlenen miktarda, belirlenen faiz oranlarıyla ve belirlenen tarihlerde kredi borcunu ödemek ile mükellef oluyor.


Kredi borcunun ödenmemesi durumlarında banka evi satışa çıkarıp, satıştan elde edilen para ile krediyi kapatıyor.


Peki, kredi kullanarak alınan ev, kredi borcu bitmeden bir başkasına satılır mı? Konut kredisinin başkasına devri mümkün mü?


Konut/Mortgage kredisi devam ettiği sürece taşınmazın bir başka kişiye satılması halinde, kredi ödemeleri tamamlanmamışsa, kredinin tahsis edildiği kişi bu kredinin geri ödemesinde şahsen sorumlu oluyor.


Konut kredi borçlusu, taşınmazı ipotekli olarak 3. kişiye sattığı takdirde, her halukarda kredinin geri ödenmesinde şahsen sorumlu oluyor.


Konut kredisinde sigorta zorunluluğu!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön