19 / 04 / 2024

Konut kredisinin tamamını veren bankalar 2015!

Konut kredisinin tamamını veren bankalar 2015!

Konut kredisi ile nakiti olmayan ancak ev sahibi olmak isteyen kimseler, uzun vadede düşük faiz oranları ile ev sahibi olabiliyor. İşte konut kredisinin tamamını veren bankalar 2015..



Konut kredisinin tamamını veren bankalar 2015!

Konut kredisi, banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olarak karşımıza çıkıyor.


Konut kredisi ile nakiti olmayan ancak ev sahibi olmak isteyen kimseler, uzun vadede düşük faiz oranları ile ev sahibi olabiliyor.


Konut kredileri, diğer kredi türlerine nazaran daha uzun vadeli ve daha düşük faizli oluyor.


1 Ocak 2011 tarihinden itibaren geçerli olan uygulamaya göre, evin yüzde yüzüne kredi verilmiyor. 3980 sayılı ve 16 Aralık 2010 tarihli Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu kararına göre konut kredisi en fazla meskenin yüzde 75'ine veriliyor. 


Konut kredisinin tamamını veren bankalar 2015...

Bankalar, yukarıda da belirttiğimiz gibi konut kredisi en fazla mesken değerinin yüzde 75'i oranında veriyor. Ancak kimi bankalar konutun tamamına kredi vermek adına yüzde 25'lik kısım için ayrı bir kredi hesabı açarak ihtiyaç kredisi adı altında kredi kullandırabiliyor.


Bu konuda dikkat edilmesi gereken nokta; kullanılan kredilerin aylık taksit ödemelerinin, kayıtlı gelirin yarısını geçmemesi önem teşkil ediyor. Çünkü bu durumda banka size ihtiyaç kredisini kullandırmada riskli görebiliyor.


Konut kredisinde DASK zorunlu mu?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön