25 / 04 / 2024

Konut satış ve kira fiyatlarına ilişkin düzenleme talebi Meclis gündeminde!

Konut satış ve kira fiyatlarına ilişkin düzenleme talebi Meclis gündeminde!

Konut satış ve kira fiyatlarındaki artışa yönelik düzenleme yapılması talebine ilişkin soru önergesi verildi. İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, konuyu Meclis gündemine taşıdı.



İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, konuyla ilgili, "Ekonomik daralma ve krizle birlikte İstanbul, İzmir,  Ankara  gibi büyük şehirlerde konut krizi her geçen gün büyümektedir. Konut fiyatları ve kira oranları her geçen gün daha da artıyor. Yabancılara sağladığımz imtiyazlardan dolayı kendi vatandaşlarınızın en temel hakkı olan "barınma hakkı" neredeyse elinden alınmaktadır. İstanbul'da Nisan 2022 sonu itibariyle, son bir yıl içinde, mevcut kiracılar için bir senelik kira fiyatları yüzde 45,48 arttı. Yeni kiralık konut ücretlerinin artış oranı ise yüzde 161,4. İstanbul'da yeni kiracılar için ortalama kira bedeli 6 bin 360 lirayı buldu. Bu durum sadece normal vatandaşlarımızı etkilemiyor. Kamu 'da çalışan binlerce Devlet memuru, ev sahiplerinin günlük değiştirdikleri kira fiyatlarından dolayı artık İstanbul da oturacak konut bulamadıkları gibi geçim zorluğu da yaşamaktadırlar. Aldıkları maaş kadar kira ödemek zorunda kalan Kamu çalışanları memleketlerine dönmek için, kurumlarından bir bir ayrılmak zorunda kalıyorlar. Yüksek oranda artan kira oranları ileride devlet kurumlarının işleyişini de etkileyecek, kamu kurumlarda kalifiye personel sorunu yaratacaktır" açıklamasında bulundu.

Konut satış ve kira fiyatlarına ilişkin düzenleme talebi Meclis gündeminde!

İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz'ın soruları şu şekilde: 

1- Konut ve kira artışlarıyla ilgili ne gibi önlemler almayı düşünüyor sunuz? 

2- Konutlardaki fahiş artışlardan dolayı fırsatçılık yapmak isteyen kişilerle alakalı olarak herhangi bir cezai tedbir uygulamayı düşünüyor musunuz? 

3- Yeni evlenecek çiftlerin, yüksek oranlarda olan kira bedellerinden dolayı kiralık ev bulamadıkları için çok sayıda şikâyet gelmektedir. Bununla ilgili yeni evlenen çiftlere bir destekte bulunmayı düşünüyor musunuz? 

4- Kamu personelleri yine artan kira bedellerinden dolayı, İstanbul'dan ayrılarak memleketlerine dönmeyi düşünmektedirler. Bununla ilgili herhangi bir çalışmanız var mıdır? Var ise nedir?

Konut fiyatlarındaki artış TBMM gündeminde! 

Yüzde 25'lik kira artışı sınırı Anayasa'ya aykırı mı? Ev sahipleri dikkat!

Hükümet resmen düğmeye bastı: 24 ay taksit imkanı ve 176 bin TL'den başlayan fiyatlarla hazine arazileri satılıyor!


Geri Dön