24 / 04 / 2024

Konut satışları artacak mı? Sektör temsilcileri açıkladı!

Konut satışları artacak mı? Sektör temsilcileri açıkladı!

Türkiye genelinde konut satışları Şubat 2022'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 20,1 artış gösterdi ve 97 bin 587 oldu. İşte inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcilerinin konut satışları ile ilgili görüşleri...



Konut satışları artacak mı? Sektör temsilcileri açıkladı!

Abdüssamet Bahadır / Bahaş Holding CEO’su:


“Rusya ve Ukraynalı yatırımcı sayısında artış bekliyoruz”

TÜİK şubat ayı rakamları gayet güzel geldi. Bu yıl itibariyle gelen veriler yıl sonu hedeflerimizi yakalayacağımız konusunda bizlere ışık tutuyor. İki yıldır bizlere büyük bedeller ödeten pandeminin sonlarına gelmemiz, mevsimsel düzelme ve turizm sezonunun yaklaşmasıyla birlikte sektörde daha fazla hareket bekliyoruz. Özellikle yabancı yatırımcı Rus ve Ukraynalılar’ın ülkemize ilgisinin ciddi şekilde artacağını öngörüyoruz. Savaş sonrasında sadece Ruslar’ın değil, Ukraynalılar’ın da Türkiye’den ciddi miktarda gayrimenkul satın almak üzere harekete geçmeleri söz konusu. Güvenli bir yaşam için ülkemizden vatandaşlık almak istiyorlar. Bu konuda ciddi talep alıyoruz. Savaş bittikten sonra orta ve yüksek gelir grubunun göçüyle karşılaşabiliriz. Şu anda bankalar üzerinden işlem yapılamıyor. Dolayısıyla para transferi sorununun çözülmesiyle birlikte o bölgelerden gelen yatırımcı sayısında iki kat artış bekliyoruz.”

Konut satışları artacak mı? Sektör temsilcileri açıkladı!

İhsan Çulhalık / İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı:


“Fiyatların artacağını bilen yatırımcı, konut almaya başladı”

TÜİK Şubat rakamları gayet iyi geldi. TÜİK Şubat verilerine baktığımızda, Türkiye genelinde konut satışlarının bir önceki yıla göre yüzde 20,1 artarak 97 bin 587 olarak gerçekleştiğini görüyoruz. İpotekli konut satışları ise yine bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 35,6 artış göstermiş. Bu da bize gayrimenkulün hala güvenilir bir yatırım aracı olduğunu gösteriyor. Önümüzde süreçte hem sıfır konutta, hem de ikinci el taşınmaz ticaretinde hareketli bir döneme gireceğiz. Çünkü maliyetler nedeniyle konut fiyatlarındaki artışın kaçınılmaz olduğunun farkına varan kesim yatırım yapmaya başladı. Konut üreticilerinin, şartlar çerçevesinde tüketicinin alım gücüne uygun kademeli fiyat artışı ve ödeme planları hazırlaması da teşvik edici güç oldu diyebiliriz. Yabancılara satışta ise yeni rekorların gerçekleşeceğine ve gayrimenkul ihracatının da hareketleneceğine inanıyoruz. 


Geri Dön