19 / 04 / 2024

Konut satışları ivme kazandı!

Konut satışları ivme kazandı!

Era Real Estate Türkiye Ülke Müdürü Alphan Manas, TÜİK tarafından açıklanan Ekim 2021 konut satış istatistiklerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Konut satışlarının yılbaşından beri toparlanmada olduğunu belirten Manas, yabancıya konut satışına dikkat çekti.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan konut satış verilerine göre konut satışları, Ocak-Ekim döneminde 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 15,2 gerileyerek 1 milyon 86 bin 539 oldu.

Konut satışları ivme kazandı!

TÜİK’in açıkladığı konut satış istatistiklerine ilişkin açıklamalarda bulunan Era Real Estate Türkiye Ülke Müdürü Alphan Manas, “Geçen yıl 6 ve 7’inci ayda faiz indirimi ile pik yapan satışlardaki azalma, yılbaşından beri toparlanmaya başladı. Konut arzının oluşmaya başlaması iyi bir haber. Düşük ve orta gelir için TOKİ’den destek bekleniyor. Orta ve üst gelir grubu için büyük müteahhitler arsa arayışında. Arsaya nakit yatırmak yerine, kat karşılığı ve gelir paylaşımı modelini tercih ediyorlar” ifadelerini kullandı.  

Konut satışları ivme kazandı!

‘Yabancıya satışta ilk 4 ülke çok önemli’

1’inci el konut satışında yükselişlerin başladığına vurgu yapan Manas, geçen sene Mayıs'tan Ağustos ayına kadar bir toparlanma yaşandığına ve o süreçte ipotekli satışların fazla olduğuna dikkat çekti. Genel olarak hem sıfır, hem de 2’inci elde genel olarak bir yavaşlama görüldüğünü belirten Manas, bununla beraber, yılbaşından beri sürekli bir artış ivmesi olduğunu da dile getirdi. 

Konut satışları ivme kazandı!

Özellikle yabancılara yapılan satışların yüzde 50’sinin 4 ülkeye gerçekleştirildiğini ve konut satışlarının yüzde 25’inin İstanbul’da olduğunu aktaran Manas, firmaların buraya odaklanması ve satışlarında bu duruma dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

2021 Ekim'de 137 bin 401 konut satıldı!

Gayrimenkulde fiyat artışı devam edecek!

Yabancıya konut satışında yeni hedef 10 milyar dolar!

Düşük faizli konut kredisi ev fiyatlarını yükseltecek!

Markalı konutların yüzde 6.48'i yabancılara satıldı!

Yabancıya konut satışındaki artış sektöre can suyu olacak!


Geri Dön