29 / 03 / 2024

Konut satışlarına vatandaşlık dopingi!

Konut satışlarına vatandaşlık dopingi!

Türkiye’de 1 milyon dolarlık ev alanlara veya 2 milyon dolarlık yatırım yapan yabancılara vatandaşlık hakkı verilmesi konut satışlarını artırdı. 




Türkiye’de 1 milyon dolarlık ev alanlara veya 2 milyon dolarlık yatırım yapanlara vatandaşlık imkânı sunulması konut satışlarına oldukça yansıdı. 

 

Yeni Akit Gazetesi'nden Buğra Kardan'ın haberine göre; yılın ilk 10 ayında 20 bine yaklaşan yabancı alımının yıl sonunda 30 bini bulması öngörülüyor. 

 

Sektör temsilcilerinden Büyükyalı İstanbul’un Satış Danışmanı Tolga Şatır, son dönemdeki konut talebinin bir kısmınında yabancılardan geldiğini belirterek, “Hükümetin yabancıların mal edinimiyle ilgili kararları sektöre yaradı. Son düzenlemelerle toplam satışların yüzde 20-30 oranında artacağını düşünüyoruz” dedi.

 

Konut yatırıcısının genellikle Arap kökenli olduğunu aktaran Şatır, bu ilgiyi Türkiye’ye duydukları güvene ve konut kalitesine bağlayan Şatır, “Dairelere ve dükkânlara ağırlıklı olarak Suudilerden, Iraklılardan, İranlılardan, Suriyelilerden talep geliyor. Talebin ileride daha da artacağını umuyoruz” diye konuştu. 

 

Konuta yatırım yapanların her zaman prim yapabileceğine de değinen Şatır, sözlerine şöyle devam etti: “Projelerde belli dönemlerde fiyat artışı yapılıyor. Artış talep ile orantılı. Tabi ki 2018’de fiyatlar belli oranda, belli seviyede artacak. Çünkü biz yatırımcının yanında oturumcuyu da korumalıyız, müşterilerimize kâr ettirmeliyiz.”

 

2017 Ekim ayında yabancılara yapılan konut satışları yüzde 70,9 artarak 2 bin 677 oldu. Satışlarda ilk sırayı bin 321 konut ile İstanbul aldı. Bu ilimizi 465 ile Antalya, 121 ile Bursa, 108 ile Yalova ve 93 ile Aydın izledi.

 

Konut satışlarına vatandaşlık dopingi!

 

Bin Arap yatırımcı İstanbul’da
Yabancıya konut satışının ihracat kapsamına alınmasını bekleyen inşaat temsilcileri, bugün İstanbul’da bin Arap yatırımcıyla buluşuyor. Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TÜRAP) desteğiyle TurabExpo tarafından GreenPark Hotel Pendik’te gerçekleşecek buluşmada, aralarında Nef, Sur Yapı gibi sektörün önde gelen firmalarında yer alacağı 30 konut üretici ile 100’e yakın inşaat ve yapı malzemesi üreticisi Arap ülkelerinden gelen bin yatırımcıyla buluşacak. 
 


Geri Dön