26 / 04 / 2024

Konut satışlarında 2017'nin rekoru kırılacak!

Konut satışlarında 2017'nin rekoru kırılacak!

Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu yıl, " 2017'de tüm zamanlarda kırılan 1 milyon 409 bin konut satış rakamının geçilerek yeni bir rekora imza atılacağına inanıyoruz" diyen Çetinsaya, konut projelerine de değindi.



Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Kamu bankalarının faizleri aşağı çekmesiyle başlayan rüzgarın etkisiyle gayrimenkul sektörünün 2020 yılını rekorla kapatacağını söyleyen Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "2021 yılında da ülkemiz; güçlü ekonomisi, güçlü alt yapısı ve yatırımlarıyla inşaat-ihracat başta olmak üzere büyümesini sürdürecektir. Biz de ülkemizin ve milletimizin yararına olan her projede var olma gayretinde olacağız" dedi. Akşam Future ve Trends Dergisi'nde yer alan habere göre; Çetinsaya, Artaş İnşaat'ın projelerine ilişkin de bilgiler verdi. 

Konut satışlarında 2017 nin rekoru kırılacak!

Gayrimenkul sektörü pandemiden ne ölçüde etkilendi. Şirketiniz ve sektör 2020 yılını nasıl geçirdi?

Ülkemiz adına 2020 yılı yükseliş trendinde ilerlerken Çin'de aniden ortaya çıkan koronavirüs, kısa sürede salgına dönüştü ve küresel büyümede dünyayı tehdit altına aldı. Salginin tesirleri şüphesiz ekonomiye de yansıdı. Ülkemizde bu süreci çok iyi yöneten hükümetimiz, reel sektöre ve işveren kesimine sağladığı destek ve teşvik paketleriyle büyük moral verdi. Birçok alanda vatandaşlarımıza maddi destek sağlandı. Sağlık alanındaki alt yapımız dünyaya örnek oldu. Bu imkan ve kabiliyet, ülkemizin temel dinamiklerinin ne kadar güçlü olduğunu bizlere gösterdi.

Konut satışlarında 2017 nin rekoru kırılacak!

Her sektörde olduğu gibi inşaat ve gayrimenkul sektörü de bu salgından etkilendi. Ancak konut piyasasında hareketliliğin azaldığı bir dönemde kamu bankaları güzel bir hamle yaptı ve konut kredi faiz oranlarını aşağıya çekti. Söz konusu dönemde, düzenlenen kampanyada Avrupa Konutları Yamanevler ve Atakent 4 B projelerimizle biz de yer aldık. Yatırımcı ve ev sahibi olmak isteyenler bu cazip şartları çok iyi değerlendirdi. Satışlarda ciddi bir artış yaşanırken kritik zamanda yapılan bu hamle biz sektör temsilcilerini de mutlu etti.

Konut satışlarında 2017 nin rekoru kırılacak!

Sektörün yılı nasıl tamamlayacağını  öngörüyorsunuz?

Ülkemizde 9 ayı aşan pandemi sürecinde elde edilen veriler tablolara da olumlu yansıdı. Ocak-Ekim aylarını kapsayan 10 aylık sürede toplamda 1 milyon 280 bin 852 konut satışı gerçekleşti. 2020'nin son çeyreğinde elde edilecek satış rakamlarıyla: 2017'de tüm zamanlarda kırılan 1 milyon 409 bin konut satış rakamının geçilerek yeni bir rekora imza atılacağına inanıyoruz.

Konut satışlarında 2017 nin rekoru kırılacak!

TESLİM 2022'DE

Artaş olarak mevcut projeleriniz ne aşamada? Yeni proje hakkında bilgi verir misiniz?

Avrupa Konutları Yamanevler 2. etap ile Avrupa Konutları Atakent 4 B ve C'de satışlar ve inşa çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Kısa süre önce de İstanbul'un yeni yaşam merkezlerinden biri haline gelen Ayazağa - Arıcılar bölgesinde Avrupa Konutları markamızın en yenisi Çamlıvadi'yi satışa sunduk. Avrupa Konutlari Çamlıvadi; markamızın verdiği güvenilirliğin yanı sıra konumu, mimarisi ve donatılarıyla müşterilerimizden büyük ilgi gördü. Projemiz, Arıcılar'da çam ormanının yanı başında 58 bin 024 metrekare alan üzerinde yükselecek. 18 blokta toplam 855 dairenin yer alacağı projemizde 1+1'den 5+1'e kadar beş tip daire seçenekleri bulunuyor. Avrupa Konutları Çamlıvadi'de konut teslimlerini Temmuz 2022'de planlıyoruz.

Artaş İnşaat olarak amacımız ülkemize daima katma değer oluşturmak, milletimizin yaşam standartlarını yukarıya çekmek ve bizi tercih eden vatandaşlarımıza her zaman kazanç sağlamak olmuştur. Markamızı bugün olduğu gibi gelecekte de kalite, güven ve memnuniyet üçgeni içinde konumlandıracağız. Istisnasız olarak teslim ettiğimiz tüm projelerimiz bu yaklaşımımızın referansı niteliğindedir.

Konut satışlarında 2017 nin rekoru kırılacak!

TÜRKİYE BÜYÜYECEK

2021'e dair beklentileriniz nasıl? 

Pandemi sürecine rağmen Türkiye, birçok sektörde büyümesini sürdürdü. 2021 yılında da ülkemiz; güçlü ekonomisi, güçlü alt yapısı ve yatırımlarıyla inşaat-ihracat başta olmak üzere büyümesini sürdürecektir. Biz de ülkemizin ve milletimizin yararına olan her projede var olma gayretinde olacağız. 

Avrupa Konutları Atakent 4 C satışta!

Gayrimenkul sektörü yükselişi yakaladı!


Geri Dön