19 / 04 / 2024

Konut satışlarında çifte rekor geldi!

Konut satışlarında çifte rekor geldi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım 2021'e ilişkin konut satış istatistiklerini bu sabah resmen açıkladı. Akyapı kurucu ortağı Hüseyin Dinçel açıklanan rakamlarla ilgili önemli açıklamalar yaptı.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım 2021'e ilişkin konut satış istatistiklerini bu sabah resmen açıkladı. Açıklanan resmi rakamlara göre, göre Kasım ayında toplamda 178 bin 814 adet konut satıldı. Konut satış rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Akyapı kurucu ortağı Hüseyin Dinçel, şöyle konuştu: “178.814 adetlik konut satışı ile Kasım 2021 dönemi bu yılın en yüksek satışının yapıldığı ay oldu. Bu rakamlar hem bu yılın hem de geçen yıl tarihin en düşük finansman oranlarının olduğu Temmuz 2020’den bu yana yakalanan en iyi rakam. Bu satış adedi, konuta olan talebin ne kadar canlı olduğunu ortaya koyuyor. Son dönemdeki yükselişlerden sonra döviz, altın gibi araçlardan karını realize edenler konuta yatırım yapıyor. Konut yeniden hızla yükselen bir yatırım aracı haline geldi. Konut fiyatlarının artacağı beklentisi de ilgiyi artırıyor. Son dönemde yükselen maliyetlerin konut fiyatlarını yükselteceği beklentisi konut almak isteyenleri bir an önce yatırıma yönlendiriyor. Maliyet artışından etkilenmek istemeyenler elini çabuk tutuyor. Ayrıca kamu bankalarının yüzde 1.29’a çektiği kredi finansman oranları da ipotekli satışlara bir miktar katkı sağladı.”

Konut satışlarında çifte rekor geldi!

Yabancıya Satışta Rekor Geldi

Yabancıya satışla ilgili de önemli açıklamalar yapan Hüseyin Dinçel, şöyle konuştu:  “7.363  adet ile yabancıya konut satışında bugüne kadarki en yüksek aylık seviye görüldü. Ocak-Kasım döneminde ise 50 bin 735 konut yabancıya satıldı. Bu yılın sonunda yabancıda rekor bekliyorduk, bir ay önceden gerçekleşti. Özellikle döviz kurundaki yükseliş sonrası yabancıya oluşan fiyat avantajı ve gurbetçilerin ilgisi, yurtdışı satışlarında rekoru getirdi.”

2021 Kasım'da 178 bin 814 konut satıldı!


Geri Dön