19 / 04 / 2024

Konut satışlarındaki hareketlenme sigorta sektörünü toparladı!

Konut satışlarındaki hareketlenme sigorta sektörünü toparladı!

Türk sigorta sektörü geçtiğimiz yılı yüzde 19,3'lük büyüme ile kapattı. Uzmanlara göre bu artışın başlıca nedenlerinden biri konut satışlarındaki artış oldu.



Türk sigorta sektörü geçtiğimiz yılı yüzde 19,3'lük büyüme yaşadı. Salgın yılında toplamda 1,7 milyar TL'lik ödeme yapıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre bu büyümeye konut satışlarındaki artış katkı sağladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Howden Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölge Üst Yöneticisi (CEO) Atınç Yılmaz, "Zor bir yılı geride bıraktık. Sigorta şirketlerinin geçtiğimiz yıl dünya genelinde yaptığı ödeme tutarı 84 milyar dolar. Koronavirüs kaynaklı ödemeler bu rakamın 30 milyar dolarını oluşturuyor." dedi. 

Konut satışlarındaki hareketlenme sigorta sektörünü toparladı!

Howden'ın 2021'de Türkiye'deki yatırımlarını artıracağını da ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

"Türk sigorta sektörü geçtiğimiz yılı yüzde 19,3'lük büyüme ile kapattı. Salgın yılında toplamda 1,7 milyar TL'lik ödeme yapıldı. Dünyada ve Türkiye’de belli dönemlerde üretim ve tüketimin özellikle belirli endüstrilerde tamamen durması, sonradan açılsa bile salgın öncesi döneme yakın bir noktaya gelmemesi doğal olarak sigorta prim üretimine de olumsuz yansıdı. Ancak Türkiye, dünyanın birçok ülkesine göre bu süreçten daha hızlı toparlanarak çıktı ve ilk şoktan sonra özellikle taşıt ve konut satışlarındaki hareketlenme ile sigorta sektöründe de toparlanmanın hızlı olmasını sağladı. Ağustos sonu itibariyle geçen senenin aynı dönemine göre prim üretimi yaklaşık yüzde 17 artışla 43 milyar TL olarak gerçekleşti. Bu da sektörün reel olarak büyüdüğünü gösteriyor. Türk sigorta sektörü bu zorlu süreçten güçlenerek çıktı.

Konut sigortasının karşılamadığı zararlar neler?


Geri Dön