28 / 03 / 2024

Konut sektörüne Ramazan dopingi!

Konut sektörüne Ramazan dopingi!

İnşaat firmaları yaz ayları durgunluğuna çözüm olarak, ramazan ayına özel kampanyalar başlattı. Kimi firmalar peşinatsız, kimi firmalar büyük indirimlerle proje satışlarına devam ediyor...




Yaz sezonunda konut satışları yavaşlayınca, firmalar çare olarak ramazan ayına özel kampanya yarışına girdi. İnşaat şirketleri, cazip ödeme planları ile müşterileri satış ofisine çekmeye çalışıyor.


Hemen teslim konutlarda sonradan ödeme, peşinat vermeden ev sahibi olma, faizsiz ödeme gibi seçeneklerin sunulduğu kampanyalarla, tüketicinin birikmiş parası olmadan konut sahibi olması kolaylaştırılıyor.


1.5 MİLYON KONUT SATIŞI HEDEFLENİYOR

"Kira öder gibi" sistemini etkin olarak kullanan şirketler, banka faizlerinin yüksek olması sebebiyle, firma bünyesinde alternatifler yaratıyor.


Nisan ayında Türkiye genelinde 114 bin 446 konutun satışı gerçekleştirildi. Konut sektörü temsilcileri bu yıl 1 milyon 500 bin konut satışı hedefliyor.


52 BİN YENİ KONUT SATIŞI YAPILDI

Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı, nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10.8 artarak 51 bin 988 oldu. Toplam konut satışları içinde ilk satışın payı yüzde 45.4 olarak belirlendi. İlk satışlarda İstanbul 9 bin 380 konutla en yüksek paya (yüzde 18) sahip olurken, İstanbul'u 5 bin 206 konut satışıyla  Ankara  ve 2 bin 872 konut satışıyla  İzmir  izledi. İkinci el konut satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5.1 artışla 62 bin 458 olarak gerçekleşti. İkinci el konut satışlarında da İstanbul 10 bin 686 konut satışı ve yüzde 17.1 payla ilk sıraya yerleşti.



Sabah


Geri Dön