26 / 04 / 2024

Konut tapu masrafı 2022 ne kadar?

Konut tapu masrafı 2022 ne kadar?

Konut satın alma arifesinde olan kimseler cebinden çıkacak masraflardan biri harç için ne kadar ödeyeceklerini merak ediyor. Peki, konut tapu masrafı 2022 ne kadar?



Konut tapu masrafı, tapu dairesinde yapılan alım/satım işlemi için ödeniyor. Hem alıcının hem de satıcının ayrı ayrı ödemek zorunda olduğu bu masraf kimi zaman yapılan anlaşmaya göre sadece alıcının cebinden çıkıyor. Hal böyle olunca alıcılar 2 katı tapu harcı ödemek durumunda kalıyor.

Tapu masrafı, vergi dairesine ödenebiliyor. Alıcıların ödemekle mükellef olduğu masraf arasında tapu döner sermaye harcı da bulunuyor. Bu masraf her sene yeniden değerleme oranlarına göre yeniden belirleniyor.

Konut tapu masrafı 2022 ne kadar?

Konut satıcısı ile anlaşan alıcıların öncelikle tapuda gerekli olan belgelerin temin etmeleri ve tapu dairesinde yanında bulundurmaları isteniyor.

Tapuda alıcıdan istenen belgeler arasında kimlik numarası yazan nüfus cüzdanı, 2 adet vesikalık fotoğraf (son 6 aylık dönem içerisinde çekilmiş olmalıdır.), konut kredisi çekilmişse banka ipotek evrakları yer alıyor.


Geri Dön