28 / 03 / 2024

Konutta çifte bayram!

Konutta çifte bayram!

Yüzde 20 indirim kampanyası 15 gün uzatıldı. Devam eden KDV, tapu harcı ve konut kredi faiz indirimi, ev almak isteyenlere önümüzdeki günlerde çifte bayram imkanı sunuyor. 



Gazete Vatan'da yer alan habere göre; KDV ve tapu harcı indirimi ile kamu bankalarının yüzde 0.98 faiz uygulamasının yanı sıra konut firmaları da GYODER, İNDER ve KONUTDER önderliğinde başlattıkları 'Birlikten Güç Doğacak, Türkiye Kazanacak' kampanyasını 15 gün daha uzatma kararı aldı. 30 Haziran'a kadar devam edecek olması, konutta tam bir bayram fırsatı oluşturdu. 

Konutta çifte bayram!

KONUTDER Başkanı Altan Elmas, konut almak isteyenler için tarihi bir fırsat dönmi içinde bulunduğumuzu belirterek, "Kampanya 15 Haziran'da sona erecekti ancak eve talep devam ediyor. Daha fazla vatandaşımız kampanyadan yararlansın diye kampanyayı uzatma kararı aldık" dedi. Kampanya kapsamında 50'den fazla şirketin tüm peşin ve konut kredili satışlarda yüzde 20 indirim ve yüzde 5 peşinatla satış yaptığını hatırlatan Elmas, "Halkımız kampanyaya iyi cevap verdi. Konut talebi tabana yayıldı. Uzun zamandır faizler yüksek olduğu için yatırımcılar sektörden geri çekilmişti. Daha çok oturmak için konut alınıyordu. Şu anda hem oturmak hem de ileriye dönük yatırım yapmak isteyenler harekete geçti" şeklinde konuştu.


50'DEN FAZLA FİRMA

Konutta çifte bayram!

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım kampanyayı uzatma kararı aldıklarını ve başlangıçta 41, daha sonra 50'yi geçen firmaların bir kısmının kampanya için ayırdıkları dairelerin tamamını sattığını açıkladı.

Nazmi Durbakayım, "Kampanyaya sundukları dairelerin tamamını satan üye firmalarımız, kampanyayı daha erken bitirebilir" açıklamasında bulundu. 
 

8 MİLYARLIK KREDİ

Konutta çifte bayram!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, sadece 3 kamu bankasından alınan konut kredisinin 6 milyar liraya ulaştığını kaydetti. Yetgin, diğer bankaların verdiği krediler de dikkate alındığında bu rakamın 8 milyar lirayı bulduğu tahminini söyledi. 

Yetgin, "Kampanya ile satış ofislerine girenlerin sayısı arttı. Bazı firmaların telefonları kilitlendi. Satış ofislerinde, özellikle hafta sonları projeleri incelemek ve konut almak isteyen tüketicilerin ilgisinden dolayı yoğunluk yaşandı" şeklinde konuştu..


Geri Dön