20 / 04 / 2024

Konutta fiyat artışına dikkat!

Konutta fiyat artışına dikkat!

Konut almak isteyenlere müjde devletten geldi. Konut sahibi olmak isteyenlere yüzde 15 devlet desteğinin sektöre ivme kazandıracağını vurgulayan yetkililer, konut fiyatlarında yaşanabilecek artışa da dikkat çekti.



10. Ekonomik Kalkınma Planı'nda Başbakan Ahmet  Davutoğlu'nun konut edinmek isteyenlere yüzde 15 devlet desteği sağlanacağını açıklamıştı. Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren yetkililer, konut alacaklar için verilecek yüzde 15'lik devlet desteğini olumlu bulduklarını söyledi. Uygulamanın Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden olan inşaat sektörünü kuşkusuz hareketlendireceğini ifade eden yetkililer, ancak bu tür teşviklerin fırsatçı kişiler nedeniyle konut fiyatlarında artışa da neden olabileceğine işaret etti. 


Diğer taraftan devletin ve belediyelerin sektörü/fiyatları regüle etmek için geçmişte kurduğu yapılanmaların; lüks, yüksek fiyatta konut üretmesinin de önemli bir çelişki olduğunu vurgulayan yetkililer, "Devlet, konut alacaklara yüzde 15 destek vererek iyi bir girişim de bulunmuştur. 


Bolu Takip Gazetesi


Geri Dön