28 / 03 / 2024

Turyap’tan depremzedelere büyük destek! Evlerde fiyat artışına izin yok!

Turyap’tan depremzedelere büyük destek! Evlerde fiyat artışına izin yok!

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul pazarlama şirketi Turyap İzmir Temsilcilikleri tüm güçleriyle mağdurların yanlarında olduklarına dikkat çekerek böyle bir fahiş fiyat artışına kesinlikle izin vermeyeceklerini belirttiler.



Cuma günü meydana gelen depremde yıkılan binalar ve can kayıpları tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Enkaz altında kalanlar için tüm ülke seferber olurken, durumu fırsata çevirmek isteyen fırsatçılar ortaya çıktı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın depremzedelere kira ve eşya yardımı yapacağını açıklamasından sonra, vicdan yoksunu konut sahipleri kiralık ev fiyatlarını yükseltti. Tabi bu durum markalı gayrimenkul pazarlama şirketleri tarafından sert tepkilere sebep oldu.Türkiye’nin en büyük gayrimenkul pazarlama şirketi Turyap  İzmir  Temsilcilikleri tüm güçleriyle mağdurların yanlarında olduklarına dikkat çekerek böyle bir fahiş fiyat artışına kesinlikle izin vermeyeceklerini belirttiler.

"Fırsatçıların yüzüne tokat gibi çarparız"

Turyap Bornova Temsilcisi Hüseyin Atıcı konuyla ilişkin şunları kaydetti:

"Böyle acı bir olaydan nemalanmak isteyenler, insanlıktan nasibini almamış kişiliksiz kişilerdir. Bize fahiş fiyatlı kiralık bu tip portföy geldiğinde bu ahlaksızlıklarını çekinmeden yüzlerine tokat gibi çarparız. Ve o gayrimenkul ilanını kapıdan içeri sokmayız. Hiçbir Turyap ofisi böyle acı bir olayın fırsata çevrilmesine izin vermeyecektir. Ayrıca ev arayan depremzedelerden kesinlikle hizmet bedeli almayacağız. Tüm gücümüzle onların kanayan yaralarına merhem olmaya çalışacağız."

“Mağdurlardan hizmet bedeli almayacağız”

Turyap Bayraklı Manavkuyu Temsilcisi Ferhat Ruşen Buhur ise yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Biz İzmirli kardeşlerimizin sonuna kadar yanındayız. Hiçbir fırsatçıya İzmir’de mağdurların 1 kuruşuna bile dokunmalarına müsaade etmeyeceğiz. Turyap ofisleri olarak ev bulmaları konusunda her türlü desteği ücretsiz vereceğiz. Böyle bir günde temsilcilik olarak hizmet bedeli almama kararı aldık. Bu depremde bizde Turyap ailesi olarak yakınlarımızı kaybettik. Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum mekanları cennet olsun. Buradan mülkünü kiraya vermek isteyenlere şunu söylemek istiyorum. Kesinlikle bize ederinden daha yüksek fiyatla kiralık portföy getirmesinler. Hiçbir Turyap ofisi bu tim kişilere hizmet vermeyecektir. Üstelik bu konuda kendileri hakkında suç duyurusunda dahi bulunabiliriz. Hiç kimse mağdurun göz yaşını fırsata çeviremez."

TURYAP, Büyükyalı temsilciliğini hizmete açtı!

Deprem fırsatçıları iş başında! İzmir'de konut kiraları arttı!


Geri Dön