29 / 03 / 2024

Konutta fiyat artışları dizginlenmeli!

Konutta fiyat artışları dizginlenmeli!

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, inşaat sektörüyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Andıç, gecikmeksizin bir gayrimenkul kredi kampanyasının başlatılması ve fiyat artışlarının dizginlenmesi gerektiğine dikkat çekti.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2021 yılı 2. çeyreğiyle ilgili büyüme verilerini duyurdu. Dünya Gzetesi'nden Zehra Oruç'un haberine göre; Türkiye ekonomisi 2021 yılı ikinci çeyreğinde yüzde 21,7 oranında büyüdü. 

Yılın ilk çeyreğinde yüzde 7 büyüme gösteren Türkiye’nin koronavirüs salgını koşullarına rağmen ikinci çeyrekteki büyümesini rekor düzeye taşıması Bursa iş dünyası temsilcilerini mutlu etti.

Konutta fiyat artışları dizginlenmeli!

Salgının seyrinin yavaşlaması ve aşı uygulamasının artmasıyla senenin geri kalanında da bu büyümenin artarak süreceğine dikkat çeken iş dünyası temsilcileri, yılsonunda hedeflenen rakamın yakalanabileceğine dikkat çekti. 

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, da, büyümeye ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

Konutta fiyat artışları dizginlenmeli!

“Sektörümüz özellikle son zamanlarda ciddi sıkıntılarla boğuşuyor. Tüm dünyayı etkileyen pandeminin yarattığı olumsuz sonuçların yanı sıra özellikle inşaat maliyetinde demir ve çimentonun başını çektiği dövizdeki artışı aşan zamlar, inşaat sektörünün 250 alt sektörünü, ülkemizin kanayan yarası kentsel dönüşümü ve kamuya iş yapan müteahhitleri iş yapamaz hale getirdi. İçinde bulunduğumuz bu dönem için önerimiz, gecikmeksizin bir gayrimenkul kredi kampanyası yapılması ve fiyat artışlarının dizginlenmesidir. Aksi halde lokomotif sektör olan inşaatta yaşanan bu sıkıntılar sektörün daralmasına dolayısıyla işsizliğe sebep olacaktır. Bu nedenle sektörümüzün sürdürülebilir şekilde malzemeye erişimini kolaylaştıracak adımlar atılması önemlidir.”

İstanbul'da ilk 7 ayda 127 bin konut satıldı!

Konut fiyatlarındaki artış nasıl engellenir?


Geri Dön