25 / 04 / 2024

Konutta indirime hücum!

Konutta indirime hücum!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde başlatılan Türkiye İçin Kazanç Vakti Kampanyası'na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kampanya kapsamında 1 haftada bin 500 evin satışı gerçekleşti.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde başlatılan konut kampanyası ev sahibi olmak isteyenleri harekete geçirdi. Türkiye İçin Kazanç Vakti Kampanyası kapsamında 1 haftada satılan ev sayısı 1500’e ulaştı.

31 Ekim'e kadar sürecek

Hürriyet'te Gülistan Alagöz'ün haberine göre, tarihi konut kampanyasında 1 hafta sona erdi. Önemli fırsatlar sunulan kampanya 31 Ekim'e kadar devam edecek. Kampanya kapsamında peşinat yüzde 10 çekildi, peşin alımlarda ise yüzde 10 indirim uygulanıyor. Yükselen konut kredi faizlerine rağmen kampanyaya katılan firmalar 120 ay vadede 0.98 faiz imkânı sunuyor. Altın ya da dövizini bozdurup peşinat veren alıcılara kur garantisi veriliyor. Dev kampanya dahilinde 6. ayda kapatana yüzde 35, 1 yılda kapatana yüzde 25 indirim yapılacağı belirtildi.

 

 Konutta indirime hücum!

 

3 milyar liralık ciro beklentisi

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, kampanyayı değerlendirdi. 38 projede 3 bin konutla kampanyaya destek verdiklerini açıklayan Gedikli, “1 haftada internet sitemizi 1.5 milyon kişi ziyaret etti. 30 bin kişi çağrı merkezlerinden bilgi aldı, randevu talep etti. Satış ofisine gelen sayısı 5 bini aştı. Sadece Emlak Konut projelerinden 500 ev için kaparo aldık” dedi. Tatilde olan vatandaşların dönmesinden sonra satışların katlanarak artacağını dile getiren Gedikli, “Çok yoğun ilgi ve talep var. Bu yüzden projeye dahil olan konutları 5 bine çıkarabiliriz. Kampanya sonunda Emlak Konut adına 3 milyar liralık ciro bekliyoruz” açıklamalarında bulundu. 

Vatandaş kazanacak

Metrekaresi 3 bin 500- 4 bin lira olan evler için yoğun talep olduğunu vurgulayan Gedikli, kampanya kapsamında döviz ve altınını bozdurmak isteyenlere şu açıklamaları yaptı: “Kampanya’da dövizini altınını bozdur ama makbuzunu getir demiyoruz. Önemli olan vatandaşın bize geldiğindeki beyanı. İsteyene döviz, isteyene altın, isteyene TL üzerinden sözleşme yapıyoruz. Sözleşmeyi imzaladığı günden dolar kurunu alıyoruz. 1 yıl boyunca dolar kuru yüzde 20 yükseldiyse, peşinatı oranında bu yükselişi kalan borcundan değeri oranında düşüyoruz. Dolar kuru düşerse de yatırdığı gün neyse ona sabit tutuyoruz. Yani kazanç var, kayıp yok. Vatandaş yüzde 0.98 kredi oranında banka ve kefil olmadan Emlak Konut güvencesi altında gayrimenkule girmiş oluyor.” 

 

 Konutta indirime hücum!

 

Gayrimenkul fiyatları sabitlenecek

Kampanya ile vatandaşa büyük avantajlar sunulduğunun altını çizen Gedikli, “Gayrimenkulde ivme yukarı dönüyor. Bu bir günde olmaz ama kademeli olarak fiyat artışını göreceğiz. Şu anda bağımsız bir bölümün fiyatı neredeyse elde etme maliyeti. Bundan sonra Türkiye’de gayrimenkul fiyatları 10 yıl sabit bir ivmeyle yukarıya gitmeye başlayacak. 2005-2010 dönemindeki gibi hızlı bir şekilde olmayabilir ama bu dönemden sonra artış eğilimine geçecek. Dövizi yatırım aracı olarak kullanan insanlar bir süre girip çıkacak, gayrimenkule dönecek. Bu dönem, saldırıların getirdiği küçük zamanlar. Bu durum sürdürülebilir değil, kısa süre içerisinde normale dönecek” dedi.

Yabancılar Türkiye'den ev alıyor

Dövizdeki artış yabancı gayrimenkul yatırımcılarını Türkiye'ye çektiğini söyleyen Gedikli, “Şimdilerde piyasada satışların yaklaşık yüzde 60’ı yabancıya yapılıyor. Yabancılar hep bir aracı firmayla, akraba ya da çevresiyle Türkiye’den gayrimenkul alıyor. Bazen de sorun yaşıyor. Bu durum Türkiye’nin algısını da zedeliyor. Bu yüzden yurtdışına açmamız gerekiyor. Bu konuda da çalışmalarımız var. Bu yeni bir süreç. Yurtdışında birkaç noktada temsilcilik açmayı düşünüyoruz. Emlak Konut olarak birkaç nokta belirleyeceğiz. Girdiğimiz noktalar başlangıç için doğru olmalı. Bunu sonra genişletebiliriz” dedi.


Geri Dön