20 / 04 / 2024

Konutta KDV indiriminde son ay!

Konutta KDV indiriminde son ay!

Konutta KDV indirimleri gayrimenkul sektörünü hareketlendirdi. İndirimler ise bir ay boyunca devam edecek.



Hükümetin ekonomiyi destekleyen adımları, konut sektörünü canlandırdı. Konutta KDV indirimleri geldi ve ardından banka faizleri düştü.  

KDV indiriminde son ay

TRT Haber'den İclal Aydıngöz'ün haberine göre; konut satışlarında yüzde 18 olarak verilen Katma Değer Vergisi 31 Aralık 2019’a kadar yüzde 8 uygulanacak. Tapu harçları da yıl sonuna kadar toplamda yüzde 4 yerine yüzde 3 olarak uygulanacak.

Enflasyonla mücadele kapsamında, faizlerde, KDV oranlarında ve tapu rayiç bedellerinde gerçekleşen indirimler, ev almak isteyenler için fırsat oluşturdu. Uzmanlar, kasım ayı rakamlarında konut satışlarında 1 milyonu geçeceğini düşünüyor.

Konutta KDV indiriminde son ay!

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, "Şu anda bir ev almak istediğinizde 1 milyon liralık bir daire almak istiyorsunuz yüzde 3'ü 30 bin lira, 15 bin bir taraf, 15 bin bir taraf ödüyor. Fakat daha öncesinde yüzde 4'tü ya da yılbaşı sonrasında bu rakam 40 bin olacak dolayısıyla 20 bin 20 bin, yani o zaman ne olacak, 15 bin değil her iki taraf da 5'er bin fazla vermiş olacak." diye konuştu.

Peki gayrimenkul sektöründeki hareketlilik piyasaya nasıl yansıdı?

Gayrimenkulün el değiştirmesi ve alım satışlar piyasaları yakından etkilediğini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Yıl sonunu keyifli bir şekilde kapatacağımızı düşünüyoruz, sadece alana satana değil, ülkemiz açısından da bu durum geçerli."

Konut kredi faizlerinin daha da düşmesi bekleniyor

Merkez Bankası’nın faiz indirimlerinin sürmesiyle, konut kredi faizlerinin daha da düşmesi bekleniyor. Bu durum konut satışlarını yükseltecek ve stokları eritecek.

Konut fırsatında son 32 gün! Elinizi çabuk tutun!

Ev alırken fazla KDV ödeyenler dikkat!


Geri Dön