19 / 04 / 2024

Konutta maket değil, yap-sat dönemine geçilmeli!

Konutta maket değil, yap-sat dönemine geçilmeli!

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, “Sektör yap-sat’a dönmeli. Dünya bu yüzden battı. İnsanlar bir ev alabilmek için ömürlerini veriyor, bu yüzden ne aldıklarını görmeleri gerekir” dedi...



Taşyapı, İstanbul'da Bağdat Caddesi'nde inşa ettiği Four Winds Residence projesini, inşaatı tamamlayarak satışa çıkardı. Taşyapı Başkanı Emrullah Turanlı, inşaatı tamamladıktan sonra satışa başladıklarını belirterek, dünyanın maket satışlar yüzünden battığına vurgu yaptı. "Önce inşaatı tamamlayacağız, ardından satışa çıkacağız" diyen Turanlı, "İnsanlar bir ev alabilmek için ömürlerini veriyor. Bu yüzden ne aldıklarını görmeleri gerekir. Biz bu modelde devam edeceğiz, sektörün de yeniden yap-sat'a dönmesi gerekir" şeklinde konuştu. 


KARPUZ GİBİ SATILMAZ 

Tarihi yarım adadan Prens Adaları'na kadar uzanan manzarasıyla 44 dönüm arazi üzerine kurulan Four Winds, 4 bloktan oluşuyor. İç mimarisi, tasarım değeri ve sunduğu sağlıklı yaşam konseptiyle yepyeni bir residence dönemi başlatan proje, kişiye özel hizmetleri ile de dikkat çekiyor. Akıllı bina teknolojisiyle donatılan, tüm camların açılabildiği proje, 4+1, 3+1 ve 2+1 daire tiplerinden oluşuyor. Konutların büyüklükleri 117 ile 350 metrekare arasında değişiyor. Toplam 480 dairenin yer aldığı Four Winds'te, Taş Yapı iki bloktaki 180 dairenin satışını yapıyor. Projede daireler 700 bin dolar ile 3 milyon dolar arasında satılıyor. Turanlı, "Bu daireler kapıda kuyruk satılan dairelerden değil. Yatırımcıya değil kullanıcıya satış yapacağız. Bu işin sanayisinin peşinde değiliz. Konut, karpuz gibi kamyon kamyon satılmaz, borsa senedi gibi elden ele dolaşmaz" diye konuştu.


YATIRIMA DEVAM

emrullah Turanlı, Four Winds'ten sonraki projelerinin Altunizade'de olacağını belirtti. Turanlı, yeni projeler hakkında şu bilgileri verdi: "Altunizade'de inşaatı bitirdikten sonra satışa çıkacağız. Kaba inşaatı bitti, Eylül 2015'te satışa çıkmayı planlıyoruz. Burada 30 dönüm arazide, 5-6 katlı yapılar olacak. 220 konut yer alacak. Four Winds'teki Stay Well konsepti bu projede de yer alacak." Turanlı, Seyrantepe'deki arazilerindeki karma projeye, bu yılın sonunda başlayacaklarını, Şişli'deki 100 dönümü bulacak projelerinde de işgalin kalkmasını beklediklerini kaydetti.


KİŞİYE ÖZEL SAĞLIK

Yüzde 7'si bina, yüzde 93'ü yeşil alandan oluşan Four Winds'te Prof. Dr. Osman Müftüoğlu ve ekibi, 'Stay Well' konseptini hayata geçiriyor. İlk kez bir rezidans projesinde kişiye özel sağlık hizmetlerinden, kişiye özel fitness eğitmenliğine kadar birçok hizmet site sakinlerine sunuluyor.


ÖZLEM KAMER TERCANLI/ Takvim 



Geri Dön