25 / 04 / 2024

Konutta yap-sat bir dönem sona erdi!

Konutta yap-sat bir dönem sona erdi!

Konut ticaretinde yap-sat devri kapandı. Konuya ilişkin bilgi veren Rams Global Üst Yöneticisi (CEO) Devran Bülbül, “Maketten, topraktan daire satmak artık firmanın intiharıdır" dedi. İşte ayrıntılar...



‘KREDİ KULLANMIYORUZ’

Yatırımlarını özsermaye ile gerçekleştirdiklerini söyleyen Devran Bülbül,“Kredi,çek, senetle işimiz yoktur. Özsermayesi ile büyüyen bir firmayız. Özsermayenin verdiği güçle ‘yap-sat’ kültürüyle projeler yaptığımıziçin avantajlı konuma geçiyoruz. Yap-sat kültürümüz olduğu için projemizi geliştiririz, inşaatını bir seviyeye getiririz sonra satışa çıkarız. Böylece riski minimize etmiş oluyoruz” diye konuştu.

Konutta yap-sat bir dönem sona erdi!

SATILANIN YERİNE KOYULAMIYOR

“Maketten, topraktan daire satma kültürü artık firmanın intiharıdır” diye vurgulayan Bülbül, şu ifadeleri kullandı: “2 liraya daire satıyorsunuz, maliyetler bir anda yükselince maliyet 2.5 liraya çıkıyor, satış fiyatı 2 lira. Bu çok riskli hale geldi, yap-sat kültürünün gelmesi lazım. Türkiye’ye o kültürü biz tekrar getireceğiz. ‘Maketten, topraktan satayım, maliyetler arttı sonra sattığımı da yerime koyamıyorum’ durumu bizde olmuyor. Yap-sat hem fiyat belirleme konusunda avantaj sağlıyor hem de vatandaşın talebi artıyor. Türkiye’ye yeni girmiş bir firma olarak 3 günde 100 daire sattık. Bu önemli bir olay.”


Geri Dön