25 / 04 / 2024

Konutta yap-sat bir dönem sona erdi!

Konutta yap-sat bir dönem sona erdi!

Konut ticaretinde yap-sat devri kapandı. Konuya ilişkin bilgi veren Rams Global Üst Yöneticisi (CEO) Devran Bülbül, “Maketten, topraktan daire satmak artık firmanın intiharıdır" dedi. İşte ayrıntılar...



ARZ-TALEP DENGESİ ŞAŞTI

Son dönemde inşaat sektöründe yeni projelerin yavaşlamasına değinen Bülbül, şöyle konuştu:“Şu anda arz talep dengesi şaşmış durumda. Artan gayrimenkul fiyatlarının yanısıra üretim maliyetleri de arttı. Ne yazık ki Türkiye’de birkaç firma hariç özsermayesi kuvvetli olmadığı için firmalar satamayınca, üretim de yapamıyor. Maliyetler de artınca arztalep dengesi şaşıyor. ‘Topraktan satma devri kapandı’ diye üretim yapamıyorlar. Öngöremiyorlar. Aslında talep var hatta ciddi talep var. Biz sektördeki açığı gördük. Halkımız piyasaya güvenmiyor. Biztamamlama garantisi, kira garantisi gibi birçok garanti veriyoruz. Yap-sat kültürümüz de bizi ayrıştırıyor.

Konutta yap-sat bir dönem sona erdi!

KAZAKİSTAN’DA PAYLAŞIMLI OFİS

Bugüne kadar 20 binden fazla konutu teslim eden Rams Global’in, Kazakistan’da da yatırımlarına devam ettiğini anlatan Devran Bülbül,“Şu an inşaat aşamasında 13 proje bulunurken, bunlardan en büyüğü Rams City projesi. 2023 yılında tamamlanması planlanan projemizi de özkaynaklarımızla yapıyoruz. Almatı’da konut projelerimiz devam edecek. Ayrıca yeme-içme sektöründe ve paylaşımlı ofis sektörlerinde yatırımlarımız devam edecek” dedi.

TOKİ Eskişehir projesi için düğmeye bastı! Odunpazarı'na 1048 yeni konut geliyor!

İstanbul,  Ankara  ve İzmir'de sıfır konut fiyatları ne kadar?

Konut sektörü KDV indiriminden umutlu!


Geri Dön