27 / 04 / 2024

Konuttaki arz talep dengesizlikleri fiyat artışlarını tetikliyor!

Konuttaki arz talep dengesizlikleri fiyat artışlarını tetikliyor!

Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar yaptığı açıklamada konuttaki arz talep dengesizliklerinin fiyat artışlarını tetiklediğini söyledi.



Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar yaptığı açıklamada yüksek enflasyonun inşaat malzemeleri ve arsa bedellerinin de artmasına sebep olduğunu kaydederek, bu durumun arz ve talep dengesini bozduğunu söyledi.

Açıklamasında üretimi azalan konutlara karşın konuta olan talebin de her geçen gün arttığına dikkat çeken Seyhun Acar, son bir - iki yılda ev ve ofis fiyatlarının katlanarak yükseldiğine değindi.

Konuttaki arz talep dengesizlikleri fiyat artışlarını tetikliyor!

Yaptığı açıklamada artan nüfus ve evliliklerin konut talebini de canlı tuttuğunu dile getiren Seyhun Acar 2021 yılında evlilik sayısının 561 bin olarak gerçekleştiğini ve 2022 rakamlarının henüz açıklanmadığını söyledi. Açıklamasında 2023 rakamlarının bunun altında olmayacağını hatta çok üstüne çıkabileceğini söyleyen Acar, nüfus artışı etkisi de eklenince evliliklerdeki artışın yüzde 17 civarı olduğunu söyledi.

Açıklamasında 2022 yılında ruhsat alınan daire sayısında yüzde 32 düşüş olduğunu söyleyen Acar, yani biri yüzde 17 artarken diğerinin yüzde 32 azaldığını söyledi. 

Yaptığı açıklamada arz talep dengesinin şaşmış durumda olduğunu söyleyen Seyhun Acar, bir yandan da yeni arsa üretilmesiğini kaydetti. Artan nüfusla beraber yeni ev almak isteyenlerin fiyatlardan dolayı kiraya devam etmek zorunda kaldıklarını kaydeden Seyhun Acar, kiralığa da çok talep olmasının kira rakamlarını da ciddi şekilde yükselişe geçirdiğini söyledi. Seyhun Acar, "Bu artış trendi devam edecek "dedi.


Geri Dön