24 / 04 / 2024

Konuttaki arz talep dengesizlikleri fiyat artışlarını tetikliyor!

Konuttaki arz talep dengesizlikleri fiyat artışlarını tetikliyor!

Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar yaptığı açıklamada konuttaki arz talep dengesizliklerinin fiyat artışlarını tetiklediğini söyledi.



KONUT TALEBİ DEVAM EDİYOR

Yaptığı açıklamada İzmir'in şehir dışından da talep gördüğünü ve göç aldığını dile getiren Acar, başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye'den insanların hem yatırım hem de oturum için İzmir'den konut aldığını ve kiraladığını söyledi. İzmir'in artık bir cazibe merkezi olduğunu kaydeden Seyhun Acar, şehrin demografik yapısının ikliminin, ulaşım olanaklarının, tatil merkezlerine yakınlığının insanları çektiğini söyledi. Acar ayrıca, İstanbul yatırımcılarının son 3-4 senedir Urla, Seferihisar ve Çeşme'de villa tarzı konutları tercih ettiğini ve etmeye de devam edeceğini söyledi.

İzmir'deki yatırımcıların da sağlam zeminli bölgeleri tercih ettiğini söyleyen Seyhun Acar, İzmir'de konuma göre arsa ve ev maliyetlerinin çok arttığını kaydetti. İnsanların artık Menemen, Torbalı, Ulukent gibi merkeze yakın yerleri de tercih ettiğini söyleyen Seyhun Acar, "Yeni Manhattan bölgesi olarak anılan Bayraklı'da ise çok büyük projeler devam ediyor. Bunlar tamamlandığında Bayraklı, iş dünyasının ve İzmir'in parlayan yıldızı olacak." dedi

Açıklamasında Bayraklı'da lüks ofis ve rezidansların 5 sene önce kiracı bulamadıklarını, şimdi artık ofis inşaatı yapılmadığı için ve dışardan göç devam ettiği için ticari ofislerin çok talep görmeye başladığını söyleyen Seyhun Acar, geçen yıla oranla yüzde yüze varan artışlar olduğunu belirtti. Acar ayrıca, İstanbul'dan ve Ankara'dan gelen firmaların Bayraklı'da en düşük 150 metrekare ofis bulmakta zorluk çektiğini belirterek, "Yeni ofis yapılmayınca var olanlar da değerleniyor" dedi.

Konuttaki arz talep dengesizlikleri fiyat artışlarını tetikliyor!

EN KARLI YATIRIM ARACI

Gayrimenkulü uzun vadede en karlı yatırım şeklinde değerlendiren Seyhun Acar, diğer yatırım araçlarının günümüzde insanları tatmin etmediğini söyleyerek, son zamanlarda gayrimenkul rakamları hızlı artınca yatırımcıların en güvenli limana yani gayrimenkule dönmeye başladığını söyledi. İzmirde yabancıya satışların fiyatların yükselmesinde etkisinin çok fazla olmadığını söyleyen Seyhun Acar, İstanbul ve Antalya kadar çok olmadığına değinerek, Rusların daha çoğunlukla yıllık kiralamalar yaptığını söyledi. 

İzmir'in her bölgesinin değerli olduğunu kaydeden Seyhun Acar, "Arsa ve toprak yeni üretilemediği için çok değerli. Kent merkezi tabi her zaman bu işin olmazsa olmazı." dedi.

Açıklamasında Bornova'da eski yapılar olduğunu ve Bornova'nın en gelişen ve kısa sürede yatırımcılara yüksek kazanç sağlayan Kazım Dirik mahallesinin site yoğunluklu lüks konutlardan oluşan bir yaşam merkezi haline geldiğini söyleyen Acar, Ege Üniversitesine, Yaşar Üniversitesine, Forum Bornova ve metro duraklarına yürüme mesafesinde olmasının bölgeye talebi daha da yükselttiğini kaydetti.

Seyhun Acar, Masse Gayrimenkul olarak yatırım ve gayrimenkul danışmanlığı, satış, kiralama, ücretsiz ekspertiz ve ticari alanların yanı sıra endüstriyel fabrika satışı gibi konularda İzmir'e yatırım yapmak isteyen herkese profesyonel çözümler sunmayı sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.
 

Yeni Konut Finansman Programı'nın detayları peş peşe açıklandı! İlk defa konut alacaklar şimdi tek tek bakın!

Konutta rayiç bedel sorunu için uzman görüşü sistemi önerisi geldi! Sistem nasıl çalışmalı? 

Yeni Evim kampanyasında 85'inci taksit detayı! Geri ödeme zamanı belli oldu! Ev alacaklar detaylara bakın!


Geri Dön