20 / 04 / 2024

Konya Büyükşehir'den 1.700 kilometre asfalt!

Konya Büyükşehir'den 1.700 kilometre asfalt!

2016’yı asfaltta yatırım yılı ilan eden Konya Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde sürdürdüğü prestij yolların yanı sıra mahalle yollarında da yoğun bir çalışma yürütüyor. Büyükşehir, 2016 yılında 1.700 kilometre mahalle yolunda çalışma yapacak.




Yeni Büyükşehir Yasası ile Konya’nın tüm ilçelerine prestij cadde kazandırma çalışmalarını sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, kendi sorumluluğundaki mahalle yollarında da yoğun bir çalışma sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile Konya il sınırları içindeki 31 ilçe ve mahalleye dönüşen eski köy ve beldelerde yatırım seferberliği başlattıklarını belirterek, 2016 yılının asfaltta atılım yılı olacağını söyledi. Bu yıl için planlanan asfalt çalışmalarının yoğun bir şekilde başladığını kaydeden Başkan Akyürek, mahalle yollarının tamamında kaliteli ulaşım hizmeti sağlayacaklarını belirtti.


ÇALIŞMALAR YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR


2015 yılında Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan mahalle yollarının 3 bin 600 kilometrelik bölümünde yama ve bakım, 600 kilometrelik kısmında yenileme ve sathi kaplama yaptıklarını belirten Başkan Akyürek, merkez ve ilçe merkezlerinde ise 110 kilometre yüksek standartlı yol yaptıklarını hatırlattı. Başkan Akyürek, “Bu yıl 31 ilçemizde Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan toplam 3 bin 563 kilometrelik mahalle ve grup yolunun 987 kilometrelik kısmında yol çalışmaları devam ederken 800 kilometrelik kısmında proje ve etüt çalışmaları devam ediyor. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar kapsamında 1.750 kilometre yol tamamlanarak hizmete sunulurken, 121 adet mahalle yolunda çalışma devam ediyor” dedi.



Konya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön