18 / 04 / 2024

Konya Derbent Entegre Hastanesi hizmete açıldı!

Konya Derbent Entegre Hastanesi hizmete açıldı!

Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü, Derbent Belediyesi ve hayırseverlerin katkılarıyla yapımı tamamlanan Derbent Toplum Sağlığı Merkezi Entegre Hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.



Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Konya’da entegre hastaneler zincirinin Çumra ile başladığını, Altınekin, Çeltik, Emirgazi, Akören, Derebucak ve diğer küçük ilçelerde ise son olarak Derbent'te tamamlandığını söyledi.


Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar da mutlu bir günü bir arada yaşadıklarını belirtti. Bugünü hasretle beklediklerini anlatan Acar, "Burada 24 saat sağlık hizmeti verilmesi Derbent için ne kadar büyük bir önem teşkil ediyor" dedi.

Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci ise artık, Derbentli vatandaşların gece yarısında da olsa sağlık problemi ile karşılaştığında 112'yi aradığında, evinden alınıp ilk müdahalesinin yapılacağını dile getirdi.


Vatandaşın vakit kaybetmeden sağlık hizmetini almaya başlayacağına işaret eden Küçükkendirci, "Bir ileri tetkik gerekiyorsa yine 112 sağlık hizmetlerimiz vasıtasıyla Konya’ya nakli sağlanacak, gerekirse burada tedavisi yapılacak, gerekirse Konya’daki hastanelerimizde tedavisine devam edilecek" dedi.


Konya Halk Sağlığı Müdürü Hasan Öznavruz da entegre sağlık hizmetinin daha önce akşam 17.00'de biten sağlık hizmetinin, 24 saat hafta sonu sürekli acil sağlık hizmetlerinin sunumu anlamına geldiğine dikkat çekti.


Törene, Konya Vali Yardımcısı Mehmet Ünal, Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, Hüyük İlçe Kaymakamı Bayram Türker, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gökhan Darılmaz ve vatandaşlar katıldı.


Habertürk


Geri Dön