16 / 04 / 2024

Konya Hadim'e şehir konağı!

Konya Hadim'e şehir konağı!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Konyalı vatandaşlarla buluştu. Başkan Akyürek buluşmada Konya'da hayata geçirilecek yeni yatırımların müjdesini verdi.




Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek İlçe Buluşmalarını Taşkent ve Hadim’de sürdürdü.

İlçe yatırımlarının değerlendirildiği, 16 Nisan referandumuyla alakalı önemli bilgi paylaşımlarının yapıldığı programlar kapsamında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ile birlikte Taşkent ve Hadim’e giden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 15 Temmuz şehitleri ile birlikte vatan müdafaası için şehit olan tüm asker ve polisleri rahmetle andı. Başkan Akyürek, “Aynı zamanda bugün defnedeceğimiz yine kanlı teröre kurban verdiğimiz Akşehirli şehidimize de Allah rahmet eylesin diyor, yakınlarına, Konyamıza, Akşehir ilçemize ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz. Bize bu vatanı emanet bırakan, miras bırakan kahraman ecdadımızı rahmetle, minnetle anarken, onlara layık torunlar olmaya çalışacağımızın da bir defa daha altını çiziyoruz” diye konuştu.


ORTA VADELİ HEDEFLER DE ELE ALINIYOR


Konya’nın bütün ilçelerinde bu programları gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Akyürek, “İlçelerimizde 2014 yılında ne söz verdiysek yüzde 90’ını gerçekleştirdik. Fakat bunu biz yeterli bulmuyoruz. Yeni bir program yapıyoruz. O da orta vadeli program. 2019’dan sonra ele alınacak projeleri, şehir ihtiyaçlarını şimdiden ele almaya başladık. Bir kısmına bu yıl bir kısmına gelecek yıl başlayarak süreci devam ettirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.


KONYALILAR’A TAŞKENT’İ GEZİN


Konyalıları hafta sonu tatillerini değerlendirmek üzere Taşkent’e davet eden Başkan Akyürek, “Konya’mıza bir çağrı da yapalım. Burada Pirlerkondu Oteli var. Hafta sonu müsait olduğunuz günlerde çoluk çocuğunuzla gelip burada misafir kalabilirsiniz” dedi. Başkan Akyürek, 30 milyon lira yatırım yaptıkları Taşkent’te kültür merkezinin tefrişatını tamamladıklarını, Pirlerkondu Otel karşısındaki çarşının tamamlanmak üzere olduğunu dile getirdi.


HADİM’E ŞEHİR KONAĞI


Hadim’de 33 milyon yatırım yaptıklarını, 20 milyon liralık yeni yatırım paketi ile mahalle yollarını ve eksiklerini tamamlayacaklarını dile getiren Başkan Akyürek, bir ay içinde ihaleye çıkarak özel tasarım bir şehir konağını Hadim’e kazandıracaklarını dile getirdi.


16 NİSAN DÖNÜM NOKTASIDIR


15 Temmuz’da Türkiye’de milli iradenin yerle bir edilmek istendiğini vurgulayan Başkan Akyürek, “Bu ihaneti ortaya koyanlar, daha öncekiler gibi Cumhurbaşkanımızın da şapkasını alıp gideceğini sandılar. Bütün Türkiye ayağa kalktı ve bu felaket önlendi. Bugün de 15 Temmuz’da yapamadıklarını yapmak için dış güçler boş durmuyor, Türk milletine diz çöktürmeye çalışıyorlar. Milletimiz bu emperyalistler karşısında hiç çöker mi? Büyük Türkiye yürüyüşümünüz Cumhurbaşkanımız liderliğinde devam edecek. Bunun için 16 Nisan dönüm noktasıdır” diye konuştu.


DÜŞMAN OKLARI YÖNÜMÜZÜ BELİRLEYECEK


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “Hem içeride hem dışarıda Türkiye’nin ilerlemesini istemeyenler var. Düşman okları nereyi gösteriyorsa ona göre yönümüzü tayin edelim” sözleriyle 16 Nisan’ın önemini vurguladı. Sorgun, “Yapılan bu yatırımları çekemeyenler, bizlerin karşılarında düğme ilikleyerek saygı duruşuna geçmemizi bekliyorlar. 3 kardeşimiz Gabar Dağı’nda şehit düştü. O bizim hizmetlerimize burun kıvıranlar, tıpkı askerlerimizi şehit edenler gibi 16 Nisan’da evet çıkmasını istemiyorlar. Hani demişlerdi ya Gezi eylemleri sırasında. Mesele nasıl ki ağaç meselesi değilse şimdi de basit bir seçim değil. Gelin hep birlikte ülkemiz için son derece önemli olan bu seçimde ülkemizin lehine karar verelim” dedi.


Taşkent Belediye Başkanı Osman Arı, Büyükşehir Yasası’yla 50 yılda yapılamayacak hizmetlerin 3 yılda kazandırmış olmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Enerjisi, duruşu ve vizyonuyla örnek olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.


Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, ilçeye son yıllarda önemli yatırımlar kazandırıldığını belirterek, “Dün hayalini bile kuramadığımız birçok yatırım kazandırılıyor. Hadim’e yapılan hizmetlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe belediye başkanları, AK Parti il ve ilçe yöneticileri Taşkent’te Pirlerkondu Çarşısı inşaatı ve Pirlerkondu Oteli’nde incelemelerde bulunurken Hadim’de Yerköprü Şelalesi Çevre Düzenleme Projesi alanında da incelemeler yapıldı.




Konya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön