29 / 03 / 2024

Konya Numune Hastanesi'nin inşaatında son durum!

Konya Numune Hastanesi'nin inşaatında son durum!

Geçtiğimiz yıl 100. Kuruluş yıldönümünü kutlayan Konya'nın en köklü hastanesi konumunda bulunan Numune Hastanesi’nin yeni bina inşaatı hızla ilerliyor



Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz ve Numune Hastane Yöneticisi Uz. Dr. Süleyman Dönmez, hastane inşaatının geldiği son durumu yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldılar. Hastanenin tamamlanması ile birlikte Konya’nın çok modern bir hastaneye kavuşacağını ve şehre yeni bir hava katacağını ifade eden Darılmaz, 630 yatak kapasiteli hastanenin her odasında tuvalet, lavabo, banyo, televizyon, buzdolabı ve giyinme dolaplarının bulunacağını ve bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek tam donanımlı bir sağlık merkezi olarak hizmet sunacağını belirtti.


Hastanenin en kısa sürede hizmete açılabilmesi için üzerlerine düşen bütün görevleri yerine getirme gayreti gösterdiklerini söyleyen Darılmaz, “İnşaat şirketi yetkililerinin daha hızlı çalışabilmeleri adına zaman zaman bizlerden istekleri olmaktadır. Bu istekler sağlık hizmeti sunduğumuz bazı binaların acil yıkılması ile alakalı da olabilmektedir. Bizler de genel sekreterlik olarak hizmeti de aksatmayacak şekilde çeşitli önlemler alarak ve projeler gerçekleştirerek inşaatın yavaşlamasına meydan vermeden çözümler üretme gayretindeyiz” dedi.


Hastane inşaatının tamamlanmasını idareci ve çalışanlar olarak da büyük bir heyecan ve sabırsızlık içerisinde beklediklerini ifade eden Hastane Yöneticisi Uz. Dr. Süleyman Dönmez’de “ Hastalarımızın sağlık hizmeti alırken konforlarının da göz ardı edilmeyeceği yeni binamızda, hasta odalarımız 5 yıldızlı otel rahatlığında olacaktır” dedi.


Akıllı hastane olarak projelendirilen hastane binasının Konya ve bölge halkının sıkıntılarına çare olacağını vurgulayan Dönmez, “Hastalarımızın umut kaynağı olacak olan ve sağlık alanında ilklerin uygulanacağı hastanemizin yeni projesi tam donanımlı otomasyon sistemi, görüntüleme birimleri, merkezi laboratuar, kan transfüzyon merkezi ve tüm branşlar ile hizmet verecektir. Yoğun bakım standartlarına uygun tam teçhizatlı 150 yataklı erişkin ve yeni doğan yoğun bakım servisler ile çağın gerektirdiği donanıma sahip ameliyathanelerin yer alacağı hastanemizde yıllardır devam eden Numune kalite ve geleneğini vatandaşlarımıza hissettireceğiz” şeklinde konuştu.


Konya Pusula


Geri Dön