23 / 04 / 2024

Konya Numune Hastanesi'nin yıkılması halkı etkiledi!

Konya Numune Hastanesi'nin yıkılması halkı etkiledi!

Konya Numune Hastanesi'nin yıkılmasından sonra işlerinin durma noktasına geldiğini söyleyen Numune Hastanesi'nin çevresindeki esnaflar, işlerinin eskisi gibi olacağı günleri dört gözle bekliyor.



Konya Numune Hastanesi'nin yeniden inşa edilmesi için 2009 yılında karar alınmıştı. Kararın alınmasıyla beraber yaklaşık 3 yıl önce yıkılan Konya Numune Hastanesi'nin bir bölümü Yazır'a taşınmıştı. Önce  TOKİ  ve ilgili Bakanlık arasında sorunlar yaşandığından dolayı hastanenin yapımı ertelenmiş, sorunlar aşıldıktan sonra gecikmeli de olsa inşaat başlayacak derken, bu kez de ihaleyi alan firmada sorun çıkmıştı. Firmadan kaynaklanan sorunlarda çözüldükten sonra Konya Numune Hastane'si yeniden inşa edilmeye başlandı. Sorunlar vatandaşları olumsuz etkilerken, sorunlar zincirine bir de hastane çevresindeki esnaflar eklendi. Numune hastanesi çevresindeki esnaflar, hastanenin yıkılması ve ardından hastanenin inşaatının bitirilememesinden dolayı büyük bir zarara uğradıklarını söylediler. Yetkililere seslenerek hastanenin inşaatının bir an önce bitirilmesini isteyen esnaf, işlerinin eskisi gibi olacağı günleri dört gözle bekliyor.


"ESNAFLARIN BAZILARI İŞÇİ ÇIKARMAK ZORUNDA KALDI"


Yavuz Vanlı, "Numune Hastanesi'nin yıkılışı işlerimizi yüzde 60 oranında etkiledi. Esnafların bazıları yanında çalışan elemanları işten çıkarmak zorunda kaldı. Herkes dükkânında tek kişi çalışıyor şu anda. Hastane yıkılmadan önce işlerimiz gayet iyiydi. Ama hastanenin yıkılması ve daha sonrasında ortaya çıkan belirsizlik biz esnafları da oldukça olumsuz etkiledi" dedi. 


"BİRÇOK ESNAF DÜKKÂNINI SATIP GİTTİ" 


Mevlüt Bey, "Esnafın durumu gerçekten hiç iyi değil. Hangi esnafa giderseniz gidin para yok, iş yok. İşler iyice azaldı. Özellikle Numune Hastanesi'nin etrafında bulunan esnaf büyük bir sıkıntı içine girdi. Yani Numune Hastanesi'nin yıkımı ve yemden bir inşaat çalışması sürecine girmesi esnafa çok şey kaybettirdi. Hatta birçok esnaf dükkânını kapatıp, gitti" dedi. 


"HASTANENİN YIKILIŞI İŞLERİMİZİ YÜZDE 70 ORANINDA ETKİLEDİ" 


Hüseyin Çorum, "Numune Hastanesi'nin yıkılışı işlerimizi yüzde 70 oranında etkiledi. Normalde bu projenin daha önceden bitmesi gerekiyordu. Ama bitirilemedi ve bundan dolayı yaklaşık 250 esnaf mağdur oldu. Yetkililere sesleniyor ve rica ediyoruz. Bir an önce bu çalışmalar bitmişin ve esnafında mağduriyeti giderilsin" ifadelerine yer verdi. 


"HASTANENİN YIKILMASIYLA KİRAYI ÖDEYEMEZ HALE GELDİK" 


Sefa Aktaş, "Numune Hastanesi'nin yıkılması, biz esnaflara büyük bir zarar getirdi. Hastane yıkıldıktan sonra kirayı bile ödeyemez hale geldik. Bir tek biz değil, hastanenin çevresinde bulunan bütün esnaflar mağdur oldu. Hastane yıkılmadan önce günlerimiz çok yoğun geçiyordu. Ama şimdi satış yapmadan evimize gidiyoruz" şeklinde konuştu.

 

"SİFTAH ETMEDEN EVİNE GİDEN ESNAF ARKADAŞLARIMIZ VAR" 


Veysel Üzümcü, " Numune Hastanesi'nin yıkılışı bizim işlerimizi durma noktasına getirdi. 

Kimse kir asım ödeyemiyor. Bir an önce bu hastanenin bitirilmesi ve hiç olmazsa bir poliklinikliğin açılması biz esnafı yine toparlayacaktır. Önceden evimize ekmek götürebiliyorduk ve ödemelerimizi yapabiliyorduk. Şimdi siftah etmeden evine giden arkadaşlarımız var" dedi. 




Kader EŞİYOK/Anadolu'da Bugün 


Geri Dön