26 / 04 / 2024

Konya Şehir Hastanesi 2020'de hizmete açılacak!

Konya Şehir Hastanesi 2020'de hizmete açılacak!

Yeni dönemde sağlık alanında önemli hizmetler planladıklarını söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya'da yapımı devam eden şehir hastanesinin gelecek yıl hizmete açılacağını söyledi.



AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kılıçarslan Şehir Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulunan Koca, 31 Mart'tan sonra 4,5 yıllık seçimsiz bir döneme girildiğini, bu dönemin ülkenin gelişmesi ve kalkınması için çok önemli olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yapısı gereği, hızlı ve nitelikli kararlar alarak uygulamayı hedeflendiğini belirten Koca, "31 Mart sonrası bu uzun, 4,5 yıllık seçimsiz dönem, özellikle daha pratik kararların alındığı, daha hızlı hareket edilen, daha sonuç odaklı bir icraat dönemi olacak. O nedenle gecemizi gündüzümüze katarak, sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, önümüzdeki dönemi güçlü bir icraat dönemi olarak tamamlamak istiyoruz. 31 Mart bu icraat döneminin enerjisini alan değil, bu döneme enerjisini veren bir seçim olmalıdır. Bu doğrultuda üzerinize düşen sorumluluğu yapacağınıza inancımız tamdır." açıklamasında bulundu.

Koca, Konya'nın her zaman olduğu gibi 31 Mart yerel seçimlerinde de vereceği yüksek oyla, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a ve AK Parti'ye vefasını göstereceğini belirtti.

4,5 yıllık seçimsiz dönemin güçlü Türkiye için hayati öneme sahip olduğunu söyleyen Koca, şu açıklamalarda bulundu:

"Sadece ülkemizdeki istikrardan öte özellikle gönül ve kültürel coğrafyamız için ve hatta dünya için, Türkiye'nin güçlü ve lider ülke olmasına ihtiyaç var. Bu gücü pekiştirecek 31 Mart seçimini önemsiyoruz. Bu anlamda 31 Mart'ta herkesin oyunun kutsallığını bilerek, oy kullanma noktasında gayret göstereceğine inanıyorum."

Yeni dönemde sağlık alanında önemli hizmetler planladıklarını söyleyen Koca, Konya'da yapımı devam eden şehir hastanesinin gelecek yıl hizmete açılacağını, ülke genelindeki tüm şehir hastanelerinin vatandaşlara nitelikli hizmet sunacağını açıkladı.

- "Erdoğan, Türkiye'ye çağ atlatan bir öncüdür"

Hazreti Mevlana’nın şehri olan Konya’nın, vefa örneği bir şehir olduğunu söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da vefalı yönüyle bilindiğini anlattı. Kurum, "Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye çağ atlatan bir öncü, milli iradenin sembolüdür. Yeryüzündeki tüm mazlumlara çağ atlatan milli iradenin sembolüdür, yeryüzündeki tüm mazlumların hamisidir. Derdi Kudüs olan, Filistin olan, Arakan olan, yetim çocuklar, zulüm altındaki babalar, çaresiz anneler olan bir dünya lideridir. Konya, Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a vefasını her zaman gösterdi, asla yalnız bırakmadı ve asla yalnız bırakmayacaktır." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, memleketi Konya'da ağırlamaktan memnun olduklarını söyleyen Kurum, şu açıklamalarda bulundu:

"Konya'mız bu davanın mihenk taşı, bu hareketin sarsılmaz kalesidir. İnşallah 31 Mart yerel seçimlerinde de Konya kendine yakışanı yapacaktır ve 31 ilçenin tamamını almak suretiyle yeni bir destan yazacaktır. AK Parti iktidarları döneminde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak şehrimize 12 milyar 200 milyon liralık yatırım yaptık. Devam eden de yaklaşık 886 milyon liralık yatırımımız var. Konya'mıza yaptığımız ziyaretlerde büyükşehir belediyemizle, milletvekillerimizle, teşkilatımızla bir araya gelerek 'Konya'mız için, şehrimiz için ne yapabiliriz' kaygısına girdik. Hızlı bir şekilde projeleri başlattık. Kentsel dönüşümden millet bahçelerine, şehir içindeki sanayi alanlarının şehir dışına çıkarımasına kadar birçok projeyi başlattık ve süreç içerisinde de projelerimize de yeni projeleri ekleyeceğiz. Şehirlerimiz için, vatandaşımız için hizmet etmeye devam edeceğiz."


Geri Dön