24 / 04 / 2024

Konya TOKİ Emekli Evleri ile ilgili 4 soru!

Konya TOKİ Emekli Evleri ile ilgili 4 soru!

Konya'da TOKİ aracılığıyla yapılan evlerden emeklilerin yararlandırılmasına yönelik çalışmalar ve Meram Gödene ve Beybeste'de yapılan dairelerin çekilişlerinin tarihi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Şener, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  



CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Trabzon'un Ortahisar ilçesi Yenicuma Mahallesi'nde yapılan  TOKİ  konutlarında kurasız ve indirimli konut sahibi olan kişilere ilişkin soru önergesi hazırladı. Şener, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Şener, ''Toplu Konut İdaresi (TOKİ) mevzuat çerçevesinde düşük gelir seviyesine sahip emekli vatandaşlarımıza konut çekiliş ve kuralarında belli olanaklar sağlamaktadır. Bu kapsamda emekli yurttaşlarımız TOKİ'nin Konya Meram Gödene ve Beybeste'de inşa ettirdiği 2000 dairenin çekilişini heyecanla beklemektedir'' diye konuştu.

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener'in soruları:
1- Konya ilimizde TOKİ aracılığıyla yapılan evlerden emekli yurttaşlarımızın yararlanması için ne gibi çalışmalar yapılmıştır?
2- Konya Meram Gödene'de 1500 daire ve Beybeste'de 610 dairenin kurası ne zaman çekilecektir?
3- Söz konusu konutların, hak sahiplerine ne zaman teslim edilmesi planlanmaktadır?
4- Emekli vatandaşların ev sahibi olmaları için söz konusu konutların kuralarında emeklilere kolaylık sağlanacak mıdır?
 


Geri Dön