18 / 04 / 2024

Konyaaltı sahili çözüm bekliyor!

Konyaaltı sahili çözüm bekliyor!

BEACH PARK Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Konyaaltı'nın batı bölümündeki belirsizlikle ilgili konuştu: Sahilin bakımını 30 Mart'a kadar biz üstlendik. Ancak en kısa sürede buranın sahibi bulunmalı



Dünyanın en gözde plajlarından 9 kilometrelik Konyaaltı Sahili'nde yaşanan belirsizlik, yaklaşan yaz sezonu öncesinde endişe veriyor, Sahilin bir bölümü için yaşanan siyasi çekişme ve rant iddiaları, bir bölümünün de kiralama süresinin dolacak olması, dünyanın gözbebeği sahilin geleceği ile ilgili soru işaretleri yaratıyor... 


BÜFELER YIKILMIŞTI 


Varyant'tan Büyük Liman'a kadar olan muhteşem sahilin, Baki Beach olarak bilinen bölümündeki tesisler, bir süre önce Antalya Valiliği'nin kaçak yapılaşma olduğu gerekçesiyle, yıkımını istemesi üzerine, Konyaaltı Belediyesi ekipleri tarafından yerlebir edilmişti. Sahildeki büfelerin yıkımıyla çevrede oluşan mezbelelik ve görüntü kirliliği, vatandaşların büyük tepkisini çekmişti. 


Konyaaltı Sahili'nin, bir zamanlar Antalya'nın eğlence merkezi olan, şimdi ise özellikle kış sezonlarında bomboş olan Beach Park bölümü de eski şaşaalı günlerini arıyor. 


Büyükşehir ve Konyaaltı Belediyesi'nin talip olduğu bölümle ilgili, siyasi çekişme ve rant söylentileri dolaşırken, Antalya Valisi Sebahattin öztürk, Konyaaltı Sahili'nin Batı bölümünün ya Konyaaltı Belediyesi'ne, ya da Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne verileceğini söyledi. Vali Sebahattin Öztürk, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ne yaptığı ziyarette, bu konudaki bir soru üzerine şunları söyledi: "Sahillerin Konyaaltı Belediyesi ile olan ilişkisini Maliye Bakanlığı bitirdi. Biz, Valilik olarak 30 Mart'a kadar buralarda bir boşluk olmasın diye bakımını üstlendik. 


Orada da 3-4 büfe açtık. Giden şirket, orada ne varsa yıktı geçti. Yıkması gereken çok şey vardı. Onları yıkmak isterken, yıkılmaması gereken şeyleri de yıktı. 30 Mart diye, niye diyoruz? Çünkü 31 Mart itibariyle Özel İdare olarak olmayacağız biz. Maliye Bakanlığı'nm durumuna göre oranın kararını biz daha önce de verebiliriz. Sahillerin kime verileceği meselesi de valilik tarafından verilecek bir karar değildir. Bu sahiller ya Konyaaltı Belediyesi olur ya da Antalya Büyükşehir Belediyesi olur. Yasa böyle söylediği için onu söylüyorum. 


En kısa sürede buraların sahibinin bulunması lazım. 

Turizm sezonuna böyle sıkıntılarla girilmemesi lazım. 

Sahilin 30 Mart'a kadar sahibi biziz. 30 Mart'tan sonra Maliye Bakanlığı da buna sahiplik yapmaz, yapamaz. Yasa öyle diyor. Belediyelerimizden birisine mutlaka verilecektir. 


Büyükşehir de olabilir, Konyaaltı da olabilir. Ama Kepez ya da Muratpaşa olamaz. Sahiller mutlaka bu iki belediyeden birine verilecektir." Vali Öztürk, Konyaaltı Sahili'nin şu anda Valilik sorumluluğu altında bulunan bölümüyle ilgili bu açıklamaları yaparken, geçen eylül ayında boşaltılan 24 plaj ünitesi büfesinin 6'sı, vatandaşın gereksinimlerini gidermek adına açıldı. 

Hangi büfenin açılacağı ise insan yoğunluğunun fazla olduğu kritik noktalar belirlenerek seçildi. 

Tahliye işleminin ardından enkaz halinde teslim edilen büfeler, Antalya İl Özel İdaresi tarafından yenilendi. Dış cepheleri boyanan, pencereleri takılan büfelerin 18'i kapalı bekletilirken, 6'sı çalışır duruma getirildi. 


İçerisinde İl özel İdaresi tarafından belirlenen kişilerin beklediği büfeler, sahile yürüyüş ve gezme amaçlı gelen kişilere içecek ve yiyecek satıyor. Büfelerin dış makyajları da projeye uygun yapıldı. Beyaz panjur pencerelerle kapatılan büfelerin tuğla kolonları ise beyaza boyandı. 

24 ünitenin ihale süreci ve işleticilerinin kim olacağı ise merakla bekleniyor. 


Konyaaltı Sahili'nin Beach Park olarak bilinen bölümü ise, halen Menzilcioğlu A.Ş tarafından işletiliyor. Yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte, Menzilcioğlu A.Ş. plaj ünitelerini kiraya vermeye başladı. Düzenlenecek konserler ve organizasyonlarla, Antalyalıların keyifli bir yaz geçirmesi ve plajdan en rahat şekilde yararlanması amaçlanıyor. 


KİRA SÜRESİ DOLUYOR 


Ancak, Menzilcioğlu A.Ş.'nin kira kontratının ekim ayında sona erecek olması, işletmecilerin Beach Park'a yüksek maliyetli yatırım yapmalarını engelliyor. 

Uzun yıllar boyunca, tam bir turizm cenneti ve eğlence merkezi olan Konyaaltı Plajı'nm yaşadığı belirsizlik, bu durumu görenlerin adeta yüreklerini burkuyor. 

Konyaaltı'nın kısa süre öncesine kadar yaz kış demeden 4 mevsim dolu ve hareketli olmasına alışık Antalyalılar, sahil için gerekli prosedürlerin en kısa sürede yerine getirilmesini ve turizmin başkentine yakışır bir duruma dönüştürülmesini bekliyor. 


Habertürk Ek


Geri Dön