18 / 04 / 2024

Konya'da gayrimenkul sektörüne talep artacak!

Konya'da gayrimenkul sektörüne talep artacak!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, Konya'da gayrimenkul sektörünün gayet iyi durumda olduğunu belirterek Ağustos ayının sonlarından itibaren ciddi talep artışı olacağını söyledi.



Konya'da gayrimenkul sektörünün gayet iyi durumda olduğunu belirten Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay , "Sektörümüze ilişkin herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Satışlarda iyiye doğru bir gidiş var. Türk ekonomisinin şahlanması için meslektaşlarımız üzerine düşen görevi her zaman yapmaya hazırdırlar” dedi.


Gayrimenkul sektörünün son durumunu değerlendiren ve yazılı bir açıklamada bulunan Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, FETO terör örgütünün darbe girişiminden sonra gayrimenkul sektörüne darbe vurmak isteyenlere Konya Emlakçıları olarak dik durarak derslerini verdik., Meslektaşlarımız Türk ekonomisine katkılarını birlik ve beraberlik içinde göstermiştir. Türkiye'de son yıllarda önemli büyüme gösteren ve ekonomiye büyük katkı sağlayan gayrimenkul sektörünün, darbe girişimi sonrasında bile canlılığını sürdürdüğünü bildirdi. 


Gayrimenkul sektörünün çok iyi durumda olduğuna vurgu yapan Altınay şunları kaydetti: "Hain darbe girişimi sonrası, Türk ekonomisinin lokomotifi inşaat ve gayrimenkuldeki satışlar ve arz tam gaz sürüyor. Sektörümüze ilişkin herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Satışlarda iyiye doğru bir gidiş var. Milletimiz ilk günden itibaren hain darbeyi nasıl püskürttüyse ekonomideki fırsatçılara da izin vermemiş, 8–9 milyar dolar gibi çok büyük bir oranda dövizini bozdurarak dövizin yükselişine engel olmuş, olası bir ekonomik sıkıntıyı da ortadan kaldırmıştır. Bu da gösteriyor ki birlik ve beraberlik olduğu süre boyunca her şeyin üstesinden gelinecektir."


Altınay, gayrimenkul sektöründe, özellikle Ağustos ayının sonlarından itibaren ciddi talep artışı olacağını ve sektörün yukarı yönlü eğilim izleyeceğini belirtti.


Konya Yenigün


Geri Dön