20 / 04 / 2024

Konya'da İnşaat, Kent, Mobilya, Dekorasyon ve İdeal Ev Fuarı açıldı!

Konya'da İnşaat, Kent, Mobilya, Dekorasyon ve İdeal Ev Fuarı açıldı!

Türkiye Belediyeler Birliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve TİMFED işbirliğiyle düzenlenen İnşaat, Kent, Mobilya, Dekorasyon ve İdeal Ev Fuarı'nın açılışı, KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde yapıldı.



Türkiye Belediyeler Birliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Tesisat İnşaat Malzemecileri Federasyonu (TİMFED) işbirliği, oda ve borsaların desteğiyle düzenlenen İnşaat, Kent, Mobilya, Dekorasyon ve İdeal Ev Fuarı'nın açılışı, KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde yapıldı.


TÜYAP Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü (fotoğrafta), KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki açılışta açıklamalarda bulundu.


AA





Haber Hakimiyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



TÜYAP Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki açılışta, inşaat sektörünün Türkiye'de gerek katma değer, gerekse istihdam açısından ekonominin lokomotif sektörlerinden olduğunu söyledi.


Sektörün, tarımdan sonra en yüksek istihdamı sağladığını belirten Ersözlü, fuarın, başta Konya olmak üzere tüm bölge ekonomisi ve yatırımları için olumlu katkı sağlayacağını dile getirdi.


Ersözlü, gayrimenkul satışında Konya'nın ilk beş il arasında yer aldığına işaret ederek, şunları kaydetti:


"Anadolu'nun üretim üssü Konya, kentsel yaşam anlamında da ülkemizin örnek alınabilecek illerinin başındadır. Birbirini tamamlayan sektörlere yönelik, mal ve hizmet alımı ihtiyacına cevap verebilecek, kentte yaşam kalitesini artırmaya yol gösterecek nitelikte bir fuar hazırladığımız inancındayız. Bu yıl yüzde 23 büyümeyle fuarlarımızı açıyoruz. İnşaat-mobilya ile belediyelere mal ve hizmet üretim alanlarında faaliyet gösteren 150'ye yakın firmanın katılımıyla hazırlanan fuarlarımızda, gelecek heyetlerin yanı sıra, 4 gün boyunca mimarlar, müteahhitler, inşaat-makine mühendisleri, kamu-kurum ve kuruluşlarındaki üst düzey yetkililer ve halkımıza, teknolojik yenilikler, ekipman ve donanımlar sunulacak."


TİMFED Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Çelik de bu tür fuarlara ellerinden geldiğince destek vereceklerini ifade etti.


Açılışa, Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe belediye başkanları, oda ve borsa başkanları ile davetliler katıldı.



Hakimiyet



Geri Dön