20 / 04 / 2024

Konyaltı Sahili Projesi tartışmalarına son nokta!

Konyaltı Sahili Projesi tartışmalarına son nokta!

Antalya Büyükşehir Başkanı Böcek’in yanlış hesap Bağdat’tan döndüğünü gerekçe göstererek Sahil Antalya İşletme İhalesi’ni tek taraflı iptal etti. Mahkeme ise yürütmeyi durdurmaya karar verdi.



Antalya'da Konyaaltı sahili tartışmalarında son durumu Türk adaleti koydu. CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in, yıllık 15 milyon lira zarar ettikleri nedeniyle işletme ihalesini iptal ettiği Konyaltı Sahili Projesi hakkında Antalya 2. İdare Mahkemesi 'Yürütmeyi Durdurma' kararı verdi.

İDARİ MAHKEME KARARI

Başkan Böcek ve 3 encümen üyesinin 'haytayız' nedeniyle katılmadığı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Encümeni tarafından 20 Ocak 2020'de tek taraflı olarak iptal edilmişti. Kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan iptal karının ardından, Alkoçlar Seyahat Turizm ve Otelcilik A.Ş. ile Senatalya Turizm Seyahat Acentası Dış. Tic. Ltd. Şti. iş ortaklığı (ALSE) ise konuyu mahkeme gündemine taşıdı. Antalya 2. İdare Mahkemesi, Alkoçlar'ın yaptığı başvuruların ardından incelemelerin ardından 31 Ocak 2020'de iptal kararı için 'yürütmeyi durdurma' kararı aldı.

2 YIL ÖNCE KESİNLEŞTİ

Mahkemenin verdiği kararının ardından ilk açıklama Alkoçlar ve ALSE Yönetim Kurulu Başkanı Ender Alkoçlar'dan geldi. Dün olduğu gibi bugünde en doğru kararının Türk adaleti tarafından verildiğini sözlerine ekleyen Alkoçlar, "Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile yapılan kira sözleşmesi ihale şartnamesine uygun yapılmış olup 20 firmanın yeterlilik aldı. ALSE ortak girişimi olarak ihaleyi kazanmıştır. Ayrıca ihale de 2 yıl önce kesinleşmiştir" şeklinde konuştu.

HUKUKA SAYGILIYIZ

Ender Alkoçlar, "Mahkeme, Türkiye'nin 70 yıllık turizm markası Alkoçlar'ın Sahil Antalya'yla ilgili yaptığı başvuruyu haklı bulmuştur. Bizim hiçbir zaman kişilerle ve devletin kurumlarıyla kavgamız olmamıştır, olamaz. 70 yıllık bir şirket olarak hukukun üstünlüğüne her zaman inandık ve inanmaya da devam ediyoruz. Alkoçlar ve ALSE olarak işimizin başındayız. Sahil Antalya'da Türkiye'nin önemli markalarıyla olmaya devam edeceğiz. Kimse ve hiç bir kurumla bu süreçte polemiğe girmedik girmeyeceğiz. Türkiye'nin en eski ve köklü Turizm markası olarak biz haklılığımızı yüce Türk yargısına anlattık. Herkes de hukukun verdiği karara, hukukun üstünlüğüne saygı duymalıdır. Türkiye'ye mal olmuş bu büyük proje kimsenin değil Antalya halkınındır" dedi.

DOĞRU BULMAMIŞLARDI SABAH

Akdeniz'in Genel Sekreter Cansel Çevikol Tuncer'in ses kaydını ortaya çıkarmasıyla tartışmalara CHP'li eski Belediye Meclis Üyeleri de katıldı. Dönemin Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ın 100. Yıl Stat İhalesi'ni iptal etmesiyle belediye, tazminat davasının ardından firmaya 4 milyon 622 bin 751 lira ile bu miktarın yüzde 40 tutarındaki icra inkar tazminatını ödedi. Danıştay, bu tazminatı dönemin meclis üyelerinin ödemisi kararını verdi. Tazminata mahkum olan CHP'li üyeler Reşat Oktay ve Recep Tokgöz, Muhittin Böcek'in Konyaaltı Sahili İşletme İhalesi iptalini eleştirip doğru bulmadıklarını açıklamıştı.

OYUNLARI BOZULDU

Böcek'in talimatıyla Genel Sekreter Cansel Çevikol Tuncer, sahildeki kiracılarla toplantı yapmış ve, "Buranın işletmesini çok önemsiyorum. Öncelikle zaman içinde belediye olarak oradaki hakimiyeti kontrolümüz altına alalım. Başkanımız henüz bir karar vermemiş olmakla beraber, geçiş dönemini atlattıktan sonra aklındaki bir sistem var. İnandığımız ve bizim kontrolümüzdeki bir işletmeciye kiraya verelim" diye konuşmuştu. Mahkemenin kararı ile bu oyunda bozuldu.


Geri Dön