24 / 04 / 2024

Konya'nın yeni stadı 190 günde içinde tamamlanacak!

Konya'nın yeni stadı 190 günde içinde tamamlanacak!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yapılması planlanan 42 bin kişilik yeni stadın 190 gün içinde tamamlanacağını açıkladı. Akyürek, gecikmenin Konya Stadı ihalesini alan firmanın iflas etmesinden kaynaklandığını belirtti...




Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yapılması planlanan 42 bin kişilik yeni stadın 190 gün içinde tamamlanacağını açıkladı. 


Akyürek, AK Parti'nin Kuruluşu'nun 12. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Kamu İhale Kurumu'ndan kaynaklanan sorunlardan dolayı, yapılacak olan 42 bin kişi kapasiteli yeni Konya Stadyumu'nda bazı problemlerin yaşandığını söyledi.


"Stadyumun hizmete açılmasını herkesten çok biz istiyoruz" diyen Akyürek, gecikmenin Konya Stadı ihalesini alan firmanın iflas etmesinden kaynaklandığını belirtti. 


Akyürek şunları kaydetti:


"Elimizde olmayan bazı nedenlerle inşaatta aksamalar yaşandı. Stadyumla ilgili şu anda ihale yapılıyor. İhale süreci en geç bu hafta içinde bitmiş olacak. Stadyum ihalesini 2011 yılında yapmıştık. İhaleyi alan firma 2012 yılının sonlarında iflas etti ve ihale feshedildi. Bugün yeni ihalesi yapıldı ve 190 günde stadyum bitmiş olacak."


Toplantıya, AK Parti Konya Milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun ve merkez ilçe belediye başkanları ile partililer katıldı.


AA


Geri Dön