19 / 04 / 2024

Körfez Hereke için yapılan projeler mecliste!

Körfez Hereke için yapılan projeler mecliste!

Kocaeli'nin Körfez ilçesine bağlı Hereke beldesi için yapılan projeler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli'nin Körfez ilçesine bağlı Hereke beldesi için yapılan projelere ilişkin soru önergesi verdi. Bekaroğlu, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Türkkan, ''Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu. 

Türkkan, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Kocaeli'nin Körfez ilçesine bağlı Hereke, günümüzde eski dokusundan uzak, sahipsiz bırakılmış durumdadır. Bir zamanlar halıcılığın merkezi olarak bilinen ve turistik bir kent olarak gündem yaratan Hereke, bugün adeta kırsal kesimde bulunan bir köy durumuna düşürülmüştür. Herekeliler kentlerinin eski, canlı günlerine dönmesini istemektedir.''

Körfez Hereke için yapılan projeler mecliste!

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın soruları:
1-Hereke’nin canlanması ve eski günlerine kavuşması için birtakım projeler geliştirilmesi düşünülmekte midir? 
2-Bu konuda yürütülen ve yürütülmesi düşünülen projeler hangileridir, bu projelerin ne zaman tamamlanması düşünülmektedir? 
3-Hereke'nin tarihi, kültürel ve turistik özelliklerini hiçbir zaman kaybetmemesi ve bu özelliklerini her zaman koruyabilen önemli bir yerleşim bölgesi olması için kalıcı birtakım tedbirler alınması düşünülmekte midir, bu tedbirler neler olacaktır? 
4-Hereke Halısı’nın karakteristik özelliğini yitirmemesi, Hereke’nin halıcılığın merkezi olma özelliğini kaybetmemesi ve nesilden nesile aktarılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortaklaşa gerçekleştirilen çalışmalar bulunmakta midir, bu konuda başka projeler de geliştirilmesi düşünülmekte midir, bu projeler nelerdir?

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com
 


Geri Dön