25 / 04 / 2024

Körfez'in Türkiye aşkı gayrimenkule yarıyor!

Körfez'in Türkiye aşkı gayrimenkule yarıyor!

Türkiye, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılan tanıtım çalışmalarının meyvesini İstanbul’da yapılan Emlak Fuarı’nda alıyor. Körfez sermayesi fuara yoğun ilgi gösterirken, 400’e yakın proje kendini gösterme fırsatı buldu.



Yerli ve yabancı yatırımcıları bir araya getiren CNR 4. Emlak Fuarı kapılarını dün açtı. Yerli-yabancı bireysel ve kurumsal yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği fuara Körfez sermayesi yine damga vurdu. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Türkiye’ye güvendiklerini, yatırımlarına devam ettiklerini belirten Körfez yatırımcıları, Türkiye’nin  bölgenin yatırım açısından en popüler ülkesi olduğunu söylüyorlar. CNR Emlak Fuarı, Rusya, İran, Ortadoğu ülkeleri, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar başta olmak üzere pek çok ülkeden gelen profesyonel ziyaretçiyi ağırlıyor.  400’e yakın projenin yatırımcılara sunulduğu ve 3 gün boyunca binlerce yatırımcıyı ağırlamayı hedefleyen fuarda Türkiye’nin lokomotif sektörleri olan gayrimenkul ve inşaatta küresel ve bölgesel gündem de masaya yatırıldı.


BİZİM FIRSATLARIMIZ YABANCILARDAN AŞAĞI DEĞİL

 Zirvede Türkiye’nin gayrimenkul sektöründeki potansiyeli yabancı yatırımcılarla bir kez daha paylaşıldı. Ulusal ve uluslararası yatırımcıları ‘Şimdi Türkiye’ye Yatırım Zamanı’ başlığı altında bir araya getiren zirvenin açılışında konuşan  TOKİ  Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, Türkiye’de inşaat ve konut sektörünün itici bir güç oluşturduğuna dikkat çekerek, “Elimizdeki güçlü argümanlarla Türkiye’ye yatırım zamanı olduğunu yabancı yatırımcılara iyi anlatmalıyız. Bölgenin en güvenilir ülkesi olarak bu coğrafya bir fırsatlar ülkesidir” dedi. 


İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım da konut ve gayrimenkulün halkın arasında en çok sevilen yatırım aracı olduğunu ifade etti. Türkiye’nin büyük gayrimenkul projeleri ile tanıştığını anlatan Durbakayım “CNR, büyük projeleri tanıtmak için Türkiye’de fuar organizasyonu yaptı. Bir konut fuarında, bir konut projesi nasıl yer almalıdır, burada gördük. İlk düzenlenen fuarda burada iğne atsanız yere düşmeyecek bir katılım vardı. Türkiye çok büyüdü, çok fazla proje yapıldı. Bunları burada belli stantlarda tüketiciye, yabancıya sunuyoruz. Bizim burada imkanlarımız hiçbir zaman yabancının fuarlarından aşağı değil. İmkanlarımız geniş, ürünümüz iyi. Yeter ki bizim satış politikalarımız yabancının beklentilerini yerine getiriyor olsun”dedi. CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel, fuara gelen yabancıların yüzde 90’ının buradan bir şeyler satın almak için geldiklerini belirtti. Fuarı değerlendiren ERA Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu da fuara katılım konjonktüre göre iyi olduğunu kaydetti. 


En büyük kentsel dönüşüme büyük ilgi

ÖZAK GYO, Ziylan Grup ve Yenigün İnşaat, İstanbul Kazlıçeşme’de Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul projesini, CNR Emlak Fuarı’nda ziyaretçilerin beğenisine sundu. Türkiye’nin özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Beyoğlu’ndaki Piyalepaşa İstanbul’da yatırımcıların ilgi gösterdiği projeler arasındaydı.


Okmeydanı Projesi 2019’da tamamlanıyor

FUARA konuşmacı olarak katılan  Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı Projesi ile ilgili olarak “Okmeydanı tipik olarak bir gecekondu bölgesinin dönüşümünün örneğidir. Sadece konut yapmıyoruz. İnsanlara ciddi bir yaşam alanı sunuyoruz. Binalarımızı Sanayi Devrimi’nden öncesi ve sonrası binalardan ilham alarak modern malzeme ile inşa ediyoruz. Okmeydanı Projesi’nde ada ada insanlarla karşılıklı anlaşma aşamasındayız. 2019 yılında bitirmeyi planlıyoruz” dedi. 


Fuara özel kampanyalar

OFTON İnşaat da İstanbul’un merkezi lokasyonlarında yer alan beş projesi için fuara özel kampanyalar ve uygun ödeme koşulları sundBaşakşehir’in en büyük projesi 3. İstanbul ve Netkon İnşaat A.Ş. Turep ve yakında hizmete girecek olan Evkalade projesi de fuarda yerini aldı.  


Star


Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


CNR 4. Emlak Fuarı kapılarını bu yıl 'Şimdi Türkiye'ye yatırım zamanı' mottosuyla açtı. Ağırlıklı olarak Körfez bölgesinden VIP konukları ağırlayan fuarın açılışında konuşan TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, "Türkiye bir fırsatlar ülkesi. Şu anın Türkiye'ye yatırım yapmak için en doğru zaman olduğunu yabancılara anlatmalıyız" dedi.



Türkiye emlak ve gayrimenkul sektörünün ilk ve en büyük fuarı olan CNR 4. Emlak-Yatırım Projeleri ve Finansmanı Fuarı” kapılarını açtı. Sektöre ivme kazandırması amacıyla CNR Expo Yeşilköy’de 20 Kasım tarihine kadar düzenlenecek fuar, Türkiye’nin önde gelen 400’e yakın iş ve yaşam projesini aynı çatı altında buluşturdu. Fuara, kurumsal ve bireysel bazda binlerce profesyonel ziyaretçi akın ederken, yerli-yabancı yatırımcıların yanında firmaların sunduğu özel fırsatlardan yararlanmak isteyen çok sayıa konut alıcısı da büyük ilgi gösterdi. 


YABANCIYA İYİ ANLATMALIYIZ 


Fuar kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen CNR İstanbul Emlak Zirvesi’nde Türkiye’nin lokomotif sektörleri olan gayrimenkul ve inşaatta yerel ve küresel gündem masaya yatırıldı. Ulusal ve uluslararası yatırımcıları 'Şimdi, Türkiye’ye Yatırım Zamanı' başlığı altında bir araya getiren zirvenin açılışında konuşan TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, CNR Emlak Fuarı’nın yeni yatırımların kapsamını oluşturacağını belirterek, “Ülkemizin dört bir yanında vatandaşlarımızın güvenli yapılarda yaşamaları için ortak bir çaba içindeyiz. Hastaneden üniversiteye, ticaret merkezinden sanayi sitelerine kadar yaşamın her alanında 754 bin konut inşa ettik” diye konuştu. Özçelik, Türkiye’de inşaat ve konut sektörünün itici bir güç oluşturduğuna dikkat çekerek, “Elimizdeki güçlü argümanlarla Türkiye’ye yatırım zamanı olduğunu yabancı yatırımcılara iyi anlatmalıyız. Bölgenin en güvenilir ülkesi olarak bu coğrafya bir fırsatlar ülkesidir" diye konuştu. 


DEV PROJELERLE TANIŞTIK


İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım da konut ve gayrimenkulün halkın arasında en çok sevilen yatırım aracı olduğunu ifade etti. Türkiye’nin büyük gayrimenkul projeleriyle tanıştığını anlatan Durbakayım, "CNR, büyük projeleri tanıtmak için Türkiye’de fuar organizasyonu yaptı.  Bir konut fuarında, bir konut projesi nasıl yer almalıdır, burada gördük. İlk düzenlenen fuarda burada iğne atsanız yere düşmeyecek bir katılım vardı. Türkiye çok büyüdü, çok fazla proje yapıldı. Bunları burada belli stantlarda tüketiciye, yabancıya sunuyoruz" dedi. CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel ise konuşmasında yabancıların yüzde 90'ının fuara bir şeyler satın almak için geldiğini ifade etti. 


KÖRFEZ ÜLKELERİ DAMGA VURDU


Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye olan yatırımlarını artırmak amacıyla da düzenlenen CNR Emlak Fuarı, Rusya, İran, Ortadoğu ülkeleri, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar başta olmak üzere pek çok ülkeden gelen profesyonel ziyaretçiyi ağırlıyor. CNR Emlak Fuarı’na her yıl olduğu gibi bu yıl da Körfez ülkelerinin yatırım fonları ve alıcı gruplarının damga vurması bekleniyor. CNR Emlak Fuarı, Milletvekili Ramadane Bourchra’nın da aralarında bulunduğu Fas’tan gelecek 16 kişilik VIP alım heyetini ağırlayacak. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in yakın çalışma arkadaşlarından olan İran-Azerbaycan Ticaret Odası Bölüm Başkanı Mohammadalı Najjarı Kahnamouel ve Kuveyt merkezli ve dünya çapında yatırımları bulunan Alea Global’in kurucuları ünlü Al Duaij ailesinin son kuşak temsilcisi CEO Mohammad Al Duaiji de fuarın özel konukları arasında yer alıyor. 


İMKANLARIMIZ 'DÜNYA' KADAR


Nazmi Durbakayım, "Bizim burada imkanlarımız hiçbir zaman yabancının fuarlarından aşağı değil. İmkanlarımız geniş, ürünümüz iyi. Kriterlerimizi de yabancılara uydurmalıyız. Önümüzdeki günlerde inşallah bakanlığımız bununla ilgili tedbirleri alacaktır. Yabancı da Türkiye’ye yatırım yapmaya istekli, satış rakamlarımızı çok yukarılara taşıyacağız” ifadelerini kullandı. 


KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ TANITIYOR


Fuarda, Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projeleri de anlatılıyor. Öte yandan Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği fuarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki önemli projeleri yerli ve yabancı yatırımcılarla buluşturuyor.


Akşam 


Haber Güneş Dergisi'nde şu şekilde yer aldı


2010 sonrası Arap dünyasının yatırım yapacağı en iyi ülke sıralamasında Türkiye ilk sıraya yükseldi.

Son olarak Cityscape Global 2016'da sergiledikleri projelerle dikkat çeken gayrimenkul şirketleri, İstanbul ‘un çekiciliğine artı değer katacak girişimlerine devam ediyor. Uzmanlar, Arapların Türkiye gibi yaşayabilecekleri bir ülkede yatırım yapmak istediklerini söylüyor. Dubai Cityscape Gayrimenkul Fuarı'nda Körfez yatırımcılarının beklentilerine cevap verebilecek projelerin temel özellikleri arasında kişi başına düşen yeşil alan, geniş caddeler, korular ve parklar, büyük daireler öne çıkıyor. 


Esenyurt'a özel talep


Körfez ülkelerinden talep alan projelerin bir kısmı şehir merkezinde yer alırken, bir kısmı hızlı gelişen bölgelerde konumlanıyor. Yatırımcı danışmanlarının gözlemlerine göre özellikle Beylikdüzü - Esenyurt bölgesine özel bir talep söz konusu.  Özellikle Bahçeşehir, Bahçekent ve Beylikdüzü gibi yeşil oranı en fazla olan bölgeler Batı Yakası olarak tanımlanıyor. Onlara göre Türkiye hâlâ Araplar için en güvenlikli ülke. İstanbul en güzel şehir ve büyük çoğunluğu İstanbul'da bir dairemiz olsun istiyorlar. İlgi giderek de artıyor. Fuarlar bu ilginin çekim gücü haline dönüştü. Türkiye’nin bir yıldız olduğunu anlatarak yola koyulanlar hem kendileri kazandı, hem de alıcılarına kazandırdı. Şunu herkes iyi biliyor ki, Arap ülkelerinde çok sermaye var ama istikrar, demokrasi yok. İnsanlar Türkiye gibi yaşayabilecekleri bir ülkede yatırım yapmak istiyor. Bu arada İngiltere merkezli küresel gayrimenkul şirketi Knight Frank’in her 4 ayda bir yayımladığı küresel emlak fiyatı artış raporunda, Türkiye’nin birinci sırada olması dikkat çekti. Bu da Arap yatırımcıları cezbeden bir veri.


Anadolu daha da değerlenecek


İnşaat dünyasının önde gelen temsilcileri ile kurulan Kartal Platformu daArap yatırımcıların Anadolu yakasına olan ilgisini arttırdı.  Böylesine hızlı bir dönüşümden en iyi şekilde yararlanıp yıldızı parlayan projelere imza atan DAP Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ise ‘’ Birkaç yıl öncesine kadar Anadolu yakasına ilgi göstermeyen yabancı yatırımcılar artık bu bölgedeki markalı konut projelerine yöneldi. Üsküdar, Pendik, Kartal ve Maltepe bölgelerinde artık yabancılarında mülk edindiğini görüyoruz. İlginin devamlılığı ve üretilen markalı projeler Anadolu yakasının değerini daha da yukarı çekecektir’’ değerlendirmesinde bulundu.’’Bizim asıl gayemiz sadece Anadolu yakasını değil, tüm Türkiye’yi tanıtarak uluslararası arenada söz sahibi olabileceğimiz bir noktaya gelmemizdir’’ diyen Yılmaz, ’’Bunu tek başımıza yapmamız oldukça zor. Ben bu noktada ülkemin tanıtım elçisi olmaya hazırım. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tanıtıma dönük fonlarından yararlanarak oluşturulacak tanıtım ekipleri TOKİ ve Emlak Konut GYO’nun da katılımıyla belirlenecek ülkelere gitmelidir. Tanıtımda birlik olalım. Tanıtım ekibi kurup dünyayı arı gibi dolaşalım. Bizler, 20 -30 konut geliştirici firma olarak bu işin içine katılıp o ülkelerde ofislerimizi kurmalıyız’’ mesajı verdi.


Güneş 


Geri Dön