25 / 04 / 2024

Koronavirüsten kaçanların yeni gözdesi: Başakşehir!

Koronavirüsten kaçanların yeni gözdesi: Başakşehir!

Koronavirüs salgını konut tercihlerini değiştirmeye ve konut arayışlarını artırmaya devam ediyor. Salgın sebebiyle arsa ve çiftlik arayışları artarken İstanbul’da en çok ilgi gören ilçelerden biri de Başakşehir oldu...



Koronavirüs salgınının etkileri devam ediyor. Tüm dünya ev karantinasında yaşamını sürdürmeye çalışırken gayrimenkul satışlarında ise aranan kriterlerde değişiklikler yaşanıyor. Koronavirüsün hayatımıza girmesinden itibaren vatandaşlar, şehir merkezinden uzaklaşmayı tercih etti. 

Koronavirüs sebebiyle arsa ve çiftlik arayışları arttı. Yaşam alışkanlıkları ve konut tercihleri değişti. Gözden uzak, müstakil, bahçeli konutlara talepte arış yaşandı. İstanbul’da en çok ilgi gören ilçelerden biri de 2008'de Küçükçekmece ve Esenler’den ayrılan mahalleler ile Bahçeşehir Belde Belediyesi’nin birleştirilmesiyle meydana gelen Başakşehir.

Koronavirüsten kaçanların yeni gözdesi: Başakşehir!

İnşaat firmaların ilk tercihlerinden biri

İnşaat firmalarının yatırım yaptığı bölgelerden olan, kuzeyde Arnavutköy, kuzeydoğuda Sultangazi, doğuda Esenler, güneyde Bağcılar, Küçükçekmece ve Avcılar ile batıda Esenyurt ilçeleriyle çevrili olan Başakşehir, konut sektöründe her geçen gün daha popüler hale geliyor.

Bölgede 15 yıllık gayrimenkul sektörü tecrübesi olan Projekspert Gayrimenkul’e göre Başakşehir, bölgenin en hızlı gelişen yerlerinden biri oldu.

Birçok merkezi noktaya ve TEM ile E5 gibi ana ulaşım yollarına yakın konumlanan, hafif raylı sistem ile diğer bölgelere bağlantılı olan Başakşehir’deki projeler, ağırlıklı olarak orta gelir grubuna yönelik yapılıyor. Bölgede en çok 3+1, sonrasında ise 2 +1 ve 4+1 konut tipi üretiliyor.

Koronavirüsten kaçanların yeni gözdesi: Başakşehir!

Konut fiyatları minimum 343, maksimum 573 bin TL

Projekspert Gayrimenkul’e göre, Başakşehir bölgesindeki konut projelerinde ortalama metrekare fiyatları 7 bin 740 lira iken şerefiyelerine göre 15 bin liralara kadar çıkan metrekare fiyatlarına da rastlanabiliyor. Başakşehir’de konut fiyatları ortalaması 100 metrekare daire için 458 bin 407 TL, geri dönüş süresi ise 22 yıl olarak kaydedildi. Başakşehir’de satış trendlerine bakıldığında ise satış fiyatları değişimi 1 aylık yüzde 2.21, 3 yıllık değişim 26.5, 5 yıllık değişim ise 73.3 seviyesinde seyrediyor. 

Başakşehir genellikle orta-üst segment gelir düzeyindeki çoğunlukla beyaz yaka çalışan ya da firma sahiplerinin tercih ettiği yaşam alanları sunuyor. Başakşehirlilerin genel eğitim seviyesinin yüksek olması ise İstanbul geneline göre daha nezih bir yaşam merkezi olmasını sağlıyor. Koronavirüs salgınından sonra ise zaten yükselişte olan Başakşehir’e ilgi daha da arttı. 

Bu ilçelerde evi olanlar yaşadı! Koronavirüs dopingi!

Köye dönüş isteyenler için Zekeriyaköy’de arsa stoku!

İstanbul’un çevre bölgelerinde ev fiyatları yüzde 20 arttı!

COVID-19 müstakil villalara talebi artırdı!

Koronavirüsle İstanbul'da hangi ilçelerde konut talebi arttı?

 


Geri Dön