25 / 04 / 2024

Kosova'da emlak ofisleri yeniden çalışmaya başlayacak!

Kosova'da emlak ofisleri yeniden çalışmaya başlayacak!

Kosova'da inşaat, emlak, araç alım satımı, bazı perakende mağazalar, kişisel eşya ve mobilya tamircileri ile danışmanlık ofisleri yeniden çalışmaya başlayacak.



 

Kosova'da bugünden itibaren 3 aşamalı tedbirleri esnetme planı devreye alındı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ilk aşama 4-18 Mayıs 2020 tarihini kapsarken, bu süreçte inşaat, emlak, araç alım satımı, bazı perakende mağazalar, kişisel eşya ve mobilya tamircileri ile danışmanlık ofisleri yeniden çalışmaya başlayacak.

Birinci aşamadaki vaka sayıları dikkate alınarak 18 Mayıs-1 Haziran 2020'de devreye sokulacak ikinci aşamada da tüm perakende mağazalar, diş muayenehaneleri, fizyoterapi merkezleri, kuaförler, pazar yerleri, restoranlar, şehir içi ve şehirler arası ulaşım, çağrı merkezleri, müze ve galeriler hizmete açılacak.

1 Haziran 2020 tarihinde devreye sokulacak son aşamada ise üniversite sınavları ve son sınıflar için devlet başarı sınavları yapılacak, sinema ve tiyatrolar açılacak, bazı spor faaliyetlerine iziner  verilecek.

Diğer bir yandan sene sonuna kadar toplu eğlencelere ve cenaze törenlerine izin verilmeyecek.


Geri Dön