19 / 04 / 2024

kosova koronavirüs tedbirleri

kosova koronavirüs tedbirleri

Kosova'da inşaat, emlak, araç alım satımı, bazı perakende mağazalar, kişisel eşya ve mobilya tamircileri ile danışmanlık ofisleri yeniden çalışmaya başlayacak.

Kosova'da emlak ofisleri çalışmaya başladı!

Kosova'da inşaat, emlak, araç alım satımı, bazı perakende mağazalar, kişisel eşya ve mobilya tamircileri ile danışmanlık ofisleri yeniden çalışmaya başlıyor.

Havsa'da belediye koronavirüs nedeniyle faaliyetini durduran esnafa kira yardımı yapacak!

Edirne Havsa'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında faaliyetlerini geçici olarak durduran esnafa 750 TL'ye kadar kira yardımı yapılacak.

ABD'de konut başlangıçları koronavirüsün etkisiyle 5 yılın en düşük seviyesine geriledi!

ABD'de konut başlangıçları, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle nisanda bir önceki aya göre yüzde 30,2 azalışla 891 bine, inşaat izinleri de yüzde 20,8 düşüşle 1 milyon 74 bine geriledi.

Mansur Yavaş koronavirüs yardımlarına kaynak yaratmak için 338 ihaleyi erteledi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da koronavirüs salgını sebebiyle ortaya çıkan ekonomik ihtiyaçları karşılamak için 338 ihaleyi erteledi.

Kars'ta inşaat sezonuna koronavirüs etkisi!

Tüm dünyayı derinden etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını hemen hemen her sektör gibi inşaat sezonunu da etkiledi. 

Ankara'da koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 338 ihale ertelendi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Başkent’te koronavirüs salgını ile mücadelenin başladığı ilk günden itibaren uygulamaya geçirdiği kararlar kapsamında Mart 2020'den bugüne kadar toplamda 338 ihale ertelendi.

Koronavirüs İzmir'de ev tercihlerini nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını gayrimenkul sektörünü etkilemeye devam ediyor. Birçok vatandaş 'Evde kal' çağrılarına ve sosyal izolasyona önem göstererek evde kalıyor. Rahat bir sosyal izolasyon dönemi geçirmek isteyen ve evde kalan vatandaşlar, bahçeli müstakil ev arayışlarını artırdı...

Bu ilçelerde evi olanlar yaşadı! Koronavirüs dopingi!

Koronavirüs salgının ülkemizde etkilerinin görüldüğü 11 Mart tarihinden bu yana İstanbul’un çevre bölgelerinde ev fiyatları yüzde 20 artış gösterdi....

Yabancılar koronavirüs dinlemedi! Nisan’da 790 konut aldı!

Ülkeler arası ticaretin durduğu koronavirüs salgını döneminde Türkiye 790 konutu yabancılara sattı. Aynı dönemlerde Avrupa ve ABD’de yabancıya neredeyse hiç konut satışı yapılmadı. Yabancılar en çok mega kent İstanbul’dan konut aldı.

Konut satışlarına koronavirüs etkisi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs birçok sektörü olduğu gibi gayrimenkul sektörünü de derinden etkiledi. Hem inşaatlar yavaşladı hem de satışlarda bazı ciddi gerilemeler yaşandı.

Koronavirüs konut satışlarını nasıl etkiledi?

TÜİK tarafından Nisan ayı konut satış verileri açıklandı. Verilere göre 42 bin 783 konut satışı gerçekleşti. Konut satışlarının koronavirüs sebebiyle düştüğü ifade ediliyor...

Koronavirüs müstakil ev ilanlarına ilgiyi yüzde 18 artırdı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs müstakil ev ilanlarına ilgiyi de yüzde 18 artırdı!

Koronavirüs salgını karavanlara talebi artırdı!

Sakarya Arifiye'de özel bir firma tarafından üretilen karavanlara, yeni tip koronavirüs salgını döneminde yurt içi ve yurt dışından talep arttı.

Koronavirüs emlak tercihlerini nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını birçok sektörü etkiledi. İnşaat ve emlak sektörü de virüsten etkileniyor. Peki koronavirüs konut tercihlerini nasıl etkiledi? LEVELUP ajansının başkanı Onur Yılmaz, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu...

kosova koronavirüs tedbirleri Haberi

kosova koronavirüs tedbirleri

Kosova'da bugünden itibaren 3 aşamalı tedbirleri esnetme planı devreye alındı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ilk aşama 4-18 Mayıs 2020 tarihini kapsarken, bu süreçte inşaat, emlak, araç alım satımı, bazı perakende mağazalar, kişisel eşya ve mobilya tamircileri ile danışmanlık ofisleri yeniden çalışmaya başlayacak.

Birinci aşamadaki vaka sayıları dikkate alınarak 18 Mayıs-1 Haziran 2020'de devreye sokulacak ikinci aşamada da tüm perakende mağazalar, diş muayenehaneleri, fizyoterapi merkezleri, kuaförler, pazar yerleri, restoranlar, şehir içi ve şehirler arası ulaşım, çağrı merkezleri, müze ve galeriler hizmete açılacak.

1 Haziran 2020 tarihinde devreye sokulacak son aşamada ise üniversite sınavları ve son sınıflar için devlet başarı sınavları yapılacak, sinema ve tiyatrolar açılacak, bazı spor faaliyetlerine iziner  verilecek.

Diğer bir yandan sene sonuna kadar toplu eğlencelere ve cenaze törenlerine izin...