25 / 04 / 2024

KPSS 2022/3 tercih sonuçları açıklandı mı? Ulaştırma Bakanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS 2022/3 tercih sonuçları açıklandı mı? Ulaştırma Bakanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS 2022/3 tercih sonuçları için geri sayım başladı. 2 Mart 2022 Çarşamba günü itibarıyla sona eren tercih işlemlerinin ardından KPSS 2022/3 tercih sonuçlarının açıklanması için gözler ÖSYM’de olacak.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na yapılacak sözleşmeli personel alımı için tercihler, ÖSYM aracılığıyla alındı. ÖSYM, Ulaştırma Bakanlığı’na personel alımı sonuçlarını ilerleyen günlerde ilan edecek. KPSS 2022/3 tercih dönemi kapsamında ortaöğretim, lisans ve ön lisans seviyelerinde Ulaştırma Bakanlığı'na sözleşmeli personel alımı yapılacak.  

KPSS 2022/3 TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

KPSS 2022/3 tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli olmadı. Geçtiğimiz dönemde tercih sonuçları 2-3 hafta içerisinde açıklanmıştı.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını Türkiye Cumhuriyet Kimlik Numaraları ve şifreleri ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) internet sitesinden öğrenebilecek. Sözleşmeli pozisyonlara yerleşen adaylar atanmak üzere direkt olarak yerleştirildikleri kuruma başvuruda bulunabilecek, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının http://www.uab.gov.tr kurumsal internet sayfasından öğrenecekler.

KPSS 2022/3 tercih sonuçları açıklandı mı? Ulaştırma Bakanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak?

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI 4/B SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI GENEL ŞARTLARI

1. İlan edilen pozisyonlara yerleştirilmek üzere tercih yapanların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi ile aynı Kanun'un 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1*, 2, 3, 4, 5, 6 ve 7'inci bentlerindeki ve Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar'ın Ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarındaki şartları taşımaları gerekmektedir.

2. Sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleşen adaylarla ilgili iş ve işlemler, 14.07.1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar'ın ilgili maddeleri uyarınca yürütülecektir.

3. Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanların yerleştirilmeleri yapılmış dahi olsa Bakanlık tarafından atamaları yapılmayacaktır.

4. Sözleşmeli Personel pozisyonlarına yerleşen adaylar, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan istisnalar dışında, üçüncü fıkrasında yer alan "Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez." hükmüne tabidir. Bu hükme aykırı durumu tespit edilenlerin yerleştirilseler dahi atamaları yapılmayacaktır.

5. Merkez teşkilatına ataması yapılacak personelin görev yeri Bakanlığın merkez teşkilatı birimleri, taşra teşkilatına ataması yapılacak personelin görev yerleri ise Bakanlık; Bölge Müdürlükleri, Denizdibi Tarama Başmühendislikleri, Liman Başkanlıkları ve bunlara bağlı iller olup taşra ve merkez teşkilatı birimlerini "www.uab.gov.tr" internet adresinden inceleyebilirler.

6. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevinden çıkarılanlar yerleştirme için başvuru yapmamalıdır. Bu durumdaki adayların yerleştirilmeleri yapılmış dahi olsa Bakanlık tarafından atamaları yapılmayacaktır.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı personel alıyor! KPSS'den 70 puan almak yeterli...


Geri Dön