26 / 04 / 2024

Kredi çekmek isteyenlere sürpriz uyarı! Bankalara resmi yazı gitti

Kredi çekmek isteyenlere sürpriz uyarı! Bankalara resmi yazı gitti

Kur Korumalı Mevduat Hesaplarına para yatırmak için bankalardan TL kredisi çekerek hemen döviz üzerinden yine bankaya yatıran şirketlere karşı BDDK harekete geçti. Bankalar resmi yazıyla uyaran BDDK, kredilerin kullandırım amacına aykırı verilmemesini istedi.



Kur korumalı mevduat ve katılma hesaplarının büyüklüğü 782 milyar TL'ye ulaştı. Bazı bankalardan kredi çeken şirketlerin parayı hemen dövize çevirerek hem kredi faizini bedavaya getirdiği hem de kur farkından kazanç sağladığı tespit edildi. BDDK, söz konusu işlemler nedeniyle harekete geçerek bankaları uyardı. "Yabancı para platformlarında işlem yapmayın" uyarısını içeren yazı bankalara iletildi. 

"KREDİLER KULLANIM AMACININ DIŞINA ÇIKMAMALI"

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankalara kredilerle ilgili yeni bir bilgilendirmede bulundu. Kredilerin rant elde etmek amacıyla kullanılmasının önüne geçmek için bankalara yapılan uyarıda şunlar denildi:

"Bilindiği üzere, ilgide kayıtlı yazılarımızda bankalarımızın mevcut kaynaklarının verimli şekilde kullanılmasının sağlanmasına, kaynakların ekonomik faaliyetleri desteklemeyen, rant elde etmek amacıyla kullanılmasının önlenmesine yönelik olarak; ilgili kredinin kullandırım amacına aykırı işlemlerin gerçekleştirilmemesine yönelik bankalarca gerekli görülecek kontrollerin azami seviyede oluşturulması başta olmak üzere muhtelif hususlara yer verilmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön