24 / 04 / 2024

Kredi çekmek isteyenlere sürpriz uyarı! Bankalara resmi yazı gitti

Kredi çekmek isteyenlere sürpriz uyarı! Bankalara resmi yazı gitti

Kur Korumalı Mevduat Hesaplarına para yatırmak için bankalardan TL kredisi çekerek hemen döviz üzerinden yine bankaya yatıran şirketlere karşı BDDK harekete geçti. Bankalar resmi yazıyla uyaran BDDK, kredilerin kullandırım amacına aykırı verilmemesini istedi.



Kredi çekmek isteyenlere sürpriz uyarı! Bankalara resmi yazı gitti

Konuya ilişkin yapılan ilave değerlendirmeler çerçevesinde, tüm müşterilerin direkt erişiminde olan yabancı para (YP) işlem platformlarından yeni işlem yapılmaması, limit belirlemelerinin gözden geçirilmesi, müşteri memnuniyetinin sürekliliğinin sağlanması bakımından YP işlem taleplerinin şubeler, hazine birimleri, mobil ve internet bankacılığı kanalları üzerinden gerçekleştirilmesinin sağlanması gerekli görülmektedir.

Bilgi edinilmesini ve konunun Birliğiniz üyesi bankalara duyurularak sonucundan bilgi verilmesi hususunda gereğini rica ederim."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön