26 / 04 / 2024

Kripto para sitesinde virüs şoku!

Kripto para sitesinde virüs şoku!

BtcTürk’teki kripto parasını, elektronik cüzdanına aktarmak isteyen vatandaş başka linke tıklayınca paralarının farklı hesaba aktarıldığını fark etti.



Ünlü kripto para alım sitesi BtcTürk'teki Bitcoin'ini ulusal yatırım platformuna aktarmak isteyen genç yatırımcı virüs kurbanı oldu. Sabah'tan Dilek Yaman Demir'in haberine göre; 33 yaşındaki Ramazan Sarıkaya, 2017'de Eliptik Yazılım ve Ticaret AŞ'ye ait BtcTürk'e kayıt olarak Bitcoin almaya başladı. Sarıkaya'nın aynı zamanda uluslararası bir platformda da hesaba sahipti. İddiaya göre 10 Ocak 2018'de BtcTürk hesabındaki 0.71232146 Bitcoin'i, uluslararası platformdaki elektronik cüzdanına aktarmak istedi.

E-CÜZDANDA 7.1 MİLYON DOLAR

Transfer için kendisine gelen maile onay veren Sarıkaya, taşıma işleminin gerçekleşmediğini öğrendi. Paranın başka bir hesaba transferini fark eder etmez BtcTürk'ü duruma bilgi veren Sarıkaya, cüzdan kodunun virüsle değiştirildiğinden şüphelendiğini dile getirdi. Firma ise transfer sorumluluğunun kendilerinde olmadığını söyledi.

Kripto para sitesinde virüs şoku!

Sarıkaya, söz konusu elektronik cüzdanda 176 Bitcoin 7.1 milyon dolar para olduğunu tespit edildi. Tespit sonrası firma ile yeniden iletişime geçen Sarıkaya'nın BtcTürk hesabı silindi. Yaşadığı karşısında şok geçiren Sarıkaya, bir de firma tarafından söz konusu virüsten kendilerinin sorumlu olmadığına dair bir yazı almaya zorlandı.

Kripto para sitesinde virüs şoku!

HUKUK SAVAŞI BAŞLADI

Avukatı Emre İlkadlı aracılığıyla hukuk savaşı başlatan Sarıkaya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Platformda güvenlik zafiyetinin olduğunu transfer işlemi neticesinde gönderilen hesapta bu denli Bitcoin olmasının mümkün olmayacağını iddia etti. İlkadlı, günümüzde birçok insanın kripto para alışverişinin yapıldığı bu tarz şirketler veya uygulamalar tarafından mağdur edildiğini söyleyerek "Şirket, bu transferlerin güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için her türlü önlemi almakla mükelleftir. Müştekinin başına gelen hadisede yaşamış olduğu zararla ilgili şüpheli şirketin en iyi ihtimalle ağır kusuru, belki de kastı dahi bulunmaktadır" dedi. BtcTürk yetkilileri ise konuyla ilgili görüş bildirmedi.

Kripto paralarda mağduriyet nasıl azaltılabilir?


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön