19 / 04 / 2024

Kripto paralara yasak geliyor mu? Hangi ülkeler düzenleme yapıyor?

Kripto paralara yasak geliyor mu? Hangi ülkeler düzenleme yapıyor?

Kripto paralarla ilgili birçok ülke düzenleme çalışmalarına start verirken, yatırımcılar sektörü nelerin beklediğini merak ediyor. Peki kripto para sektörünü neler bekliyor? İşte ayrıntılar...



HÜKÜMET ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Hindistan’da devlet tarafından halihazırda bir kripto para düzenlemesi masaya yatırıldı, konuyla ilgili çalışmalar sürüyor. Hükümet bu konuda merkez bankasıyla beraber çalışma yaparak aradaki pürüzlerin çözülmesini talep ederken, konuya daha ılımlı olarak yaklaşan bu yönetim,  yapılacak düzenlemenin yasaklayıcı değil düzenleyici bir role sahip olmasını arzuluyor.

Endüstrinin öngörüleri kapsamında, Hindistan’da hali hazırda yaklaşık 5,3 milyar dolar tutarında bir kripto para endüstrisi bulunurken, 15 milyon ile 20 milyon kripto para yatırımcısının olduğu öngörülüyor.

Kripto paralara yasak geliyor mu? Hangi ülkeler düzenleme yapıyor?

OXFORDLU PROFESÖR DE PONZİ KONUSUNDA UYARMIŞTI

Daha önce Oxford Üniviersitesi ekonomi profesörü Robert McCauley tarafından, İngiliz finans gazetesi Financial Times için kaleme alınan makalede dünyanın lider yatırım araçlarından Bitcoin'in ponziden bile daha kötü olduğuna dikkat çekilmişti. 

McCauley geçtiğimiz ay yazdığı, ‘Bitcoin neden Madoff tarzı bir Ponzi şemasından daha kötü?' başlıklı makalesi kapsamında, “Ponzi şeması sıfır toplamlı bir girişimdir. Ancak bitcoin, negatif toplamlı bir fenomendir” açıklamasını yaptı. 

McCauley ayrıca Bitcoin'in mucidi Satoshi Nakamoto’nun anonim olması sebebiyle herhangi bir dolandırıcılık halinde yatırımcıların kayıp paralarını geri isteyeceği gerçek bir kişiyi bulamaması konusuna ilişkin uyarılar yapmıştı.

PONZİ NEDİR?

Saadet zinciri şeklinde de nitelendirilen, yüksek kar getirisi olan bir üretim yapılıyormuş gibi göstererek yatırımcıların sisteme girmesini ahedefleyen ve ilk kez yatırım gerçekleştirenlere ödemenin sisteme sonradan katılım gösterenlerin parasıyla yapılmasıyla gerçekleştirilen dolandırıcılığa Ponzi sistemi ismi verilyor.

Bitcoin'i neler bekliyor? Kripto paraların devi değerlenecek mi?

Akaryakıt fiyatlarında KDV indirimi müjdesi! Benzin ve LPG fiyatları ne kadar düşecek?

Akaryakıt ve otogaza vergi indirimi müjdesi! Benzin ve dizele 2,05 lira, LPG’ye 85 kuruş indirim!

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

Emekliye ek gelir paketi az önce açıklandı! En az 3.750 lira verilecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön