26 / 04 / 2024

Kripto paralara yasak geliyor mu? Hangi ülkeler düzenleme yapıyor?

Kripto paralara yasak geliyor mu? Hangi ülkeler düzenleme yapıyor?

Kripto paralarla ilgili birçok ülke düzenleme çalışmalarına start verirken, yatırımcılar sektörü nelerin beklediğini merak ediyor. Peki kripto para sektörünü neler bekliyor? İşte ayrıntılar...



Türkiye ve ABD dahil olacak şekilde birçok ülkede düzenleyici kurumlar ve devletlerin kripto paralarla ilgili çalışmaları sürse de dünya genelinde kural koyucular kripto paralarla olan mesafesini koruyor. Sistemde herhangi bir merkeziyetin bulunmaması, suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanında tercih edilmesi vergilendirme güçlükleri gibi sebepler gerekçesiyle kripto varlıklara mesafeli duran kuruluşlara Hindistan Merkez Bankası da ilave edildi. Şu anda da düzenleme çalışmalarının devam ettiği ülkede, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı T. Rabi Sankar, dikkat çeken açıklamalarda bulun ve kripto paraların ponzi sistemlerinden bile kötü olduğuna vurgu yaparak yasaklanmasının gerekli olduğuna dikkat çekti. 

Kripto paralara yasak geliyor mu? Hangi ülkeler düzenleme yapıyor?

Milyonların yakından izlediği kripto paralarla ilgili düzenleme çalışmalarının sürdürüldüğü esnada açıklama yapan Sankar, kripto paraları yasallaştırma düşüncesini net bir şekilde onaylamayarak bunun en son verilebilecek tavsiye olduğunu ileri sürdü. Ayrıca sektörde kripto paraların Sankar'ın düşüncesi doğrultusunda Ponziden daha kötü olduğuna dikkat çeken başka kişiler bulunuyor.

Kripto paralarla ilgili birçok ülke düzenleme çalışmalarına start verirken, yatırımcılar sektörü nelerin beklediğini merak ediyor. Peki kripto para sektörünü neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön