29 / 03 / 2024

Kripto paralarda bunlara dikkat! Yanıltan gerçekler ortaya çıktı! Yatırımcılar gözden kaçırmayın! 

Kripto paralarda bunlara dikkat! Yanıltan gerçekler ortaya çıktı! Yatırımcılar gözden kaçırmayın! 

Hisse senedi gibi yatırım araçlarına ilişkin fiyat grafikleri sağlıklı yorumlar yapmaya imkan tanıyor fakat kripto paralarda değişken sayılar hisse senetlerine göre daha fazla. Bu nedenle yatırımcılar yanılabiliyor. Kripto para yatırımcılarının nelere dikkat etmesi gerekiyor?



Bir finansal enstrüman söz konusu olduğunda yatırımcılar genellikle iki kutba ayrılıyor, bunlardan biri teknik analizciler diğeri ise temel analizciler. Teknik analiz diyince akla ilk gelenler karmakarışık çizilmiş trend çizgileri, formasyonlar, destek-dirençler, GANN, Fibonacci ve belki de sıradan bir yatırımcının hiç karşılaşmadığı yüzlerce osilatör (yani salınım) ve döngü oluyor. 

Kripto paralarda bunlara dikkat! Yanıltan gerçekler ortaya çıktı! Yatırımcılar gözden kaçırmayın!  

Teknik analizde temel mantık yatırımcıların kalp atışını göstermesi. Hangi yatırımcılar nereden aldı ve maliyeti nerede? gibi sorulara yanıt verir ve fiyat düşüşlerinde sürü psikolojisiyle birleşen yatırımcıların reaksiyonu yani kalp atış hızı neyi gösteriyor, nereye çıktığında heyecanlanıyor ya da  ne kadarı heyecanına yenik düşüyor? bunları değerlendirir. 

Peki kriptolar gerçekten şeffaf mı? Kripto para yatırımcılarının nelere dikkat etmesi gerekiyor? Hangi bilgiler yatırımcıları yanıltıyor? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön