20 / 04 / 2024

Kripto paralarda bunlara dikkat! Yanıltan gerçekler ortaya çıktı! Yatırımcılar gözden kaçırmayın! 

Kripto paralarda bunlara dikkat! Yanıltan gerçekler ortaya çıktı! Yatırımcılar gözden kaçırmayın! 

Hisse senedi gibi yatırım araçlarına ilişkin fiyat grafikleri sağlıklı yorumlar yapmaya imkan tanıyor fakat kripto paralarda değişken sayılar hisse senetlerine göre daha fazla. Bu nedenle yatırımcılar yanılabiliyor. Kripto para yatırımcılarının nelere dikkat etmesi gerekiyor?



Elbette örneğin hisse senedi gibi bir yatırım aracında fiyat grafikleri hissenin halka açıklık oranına, ne kadar hisse senedinin kimde olduğuna yani takastaki dağılımına bağlı şekilde daha sağlıklı yorum yapılmasına imkan tanıyor. 

Dünya'dan Barış Erkaya'nın haberine göre, söz konusu kripto paralar olduğunda, değişken sayıları hisse senetlerine göre misli misli daha çok. Aslında matematiksel olarak hisse senetlerine göre BTC’nin geleceğine ilişkin daha fazla bilgiye sahip durumdayız. Toplam arzın ne zaman tamamlanacağı biliniyor ve talep de az çok piyasa hacimlerinden görülebiliyor. 

Kripto paralarda bunlara dikkat! Yanıltan gerçekler ortaya çıktı! Yatırımcılar gözden kaçırmayın! 

KRİPTO PARA YATIRIMCILARI NELERE DİKKAT ETMELİ? KRİPTO YATIRIMCILARINI YANILTAN GERÇEKLER NELER? 

1. Bitcoin’in tam olarak kimlerin elinde toplandığı konusuna ilişkin bir yanılsamaya sahibiz. Elinde Bitcoin olanların dağılımları biliniyor ancak kim kiminle hareket ediyor sorusunun yanıtı bilinmiyor. 

2. 2017 yılına kadar bireysel yatırımcılar tarafından domine edilen Bitcoin’de bu tarihten sonra Grayscale gibi bir fenomen oluştu ve beraberinde dünya finans piyasalarının en büyük aktörlerini de bu piyasaya sürükledi. 2017 yılına kadar çok büyük ölçüde madencilerin veya bireysel yatırımcıların psikolojisini ortaya koyan Bitcoin grafiği, artık kurumsal yatırımcıların kalp ritmini gösteriyor ve bu yatırımcıların pek çoğu da Grayscale konsolidasyonu sebebiyle beraber hareket ediyor. Bu Bitcoin'de agresifliği getiriyor. Yani en çok Bitcoin cüzdanı tutan bu yatırımcıların gizli ajandası bilinmedikçe fiyatları öngörmek güvenilir olmuyor.

3. Madenci cüzdanlarında yaşanan hareketleri gözlemlenebiliyor ancak bir madenci cüzdanından dıcak cüzdana aktarımı yapılan Bitcoin'ler hangi seviyede kar görüp satılır veya neresi riskli görülür bu da bilinmiyor. 

Kripto paralarda bunlara dikkat! Yanıltan gerçekler ortaya çıktı! Yatırımcılar gözden kaçırmayın! 

4. Elinde Bitcoin olan yatırımcıların arasına artık hodler (yani Bitcoin’i uzun vadede tutacaklar) olanlardan daha çok kısa vadede yüksek kar gördüğünde satabilecek veya iraz sert düştüğünde kaçıp gidebilecek yatırımcı tipi dahil oldu. Bu da fiyat tahminlerini zorlaştırdı. 

5. UST ve Luna, ardından gibi örnekler, yatırımcının risk algısının tüm piyasa için değişmesine neden oldu. Bu riskler, Bitcoin’i hatta tüm kripto para yatırımlarını altın gibi güvenli alternatiflere kaydırabiliyor. 

6. Kripto para piyasasındaki yatırımcıların çok ciddi bir bölümü teknik analiz yaparken dahi duygusal. Kriptolarda duygusallık ölümcül bir etki yaratabilir. 

Bu ve buna benzer nedenler Bitcoin ve Ethereum gibi amiral kripto paralarda bile teknik analiz öngörülerinin neredeyse tamamen çuvallamasına neden oluyor. 

iPhone almak isteyenlere A101'den müjde! iPhone 13 Pro Max satışta! İşte 26 Haziran 2022 fiyat listesi...

Altın ve dolarını bozduran İslam Memiş'ten flaş pazartesi uyarısı! Hemen bunu alın!

Kripto para zengini çokça aldığı koini açıkladı! Yatırımcılar dikkat!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön